Je pripojená do internetu.

Spoločnosť Das Keyboard predstavila na Kickstarteri projekt cloudovej klávesnice. Má ísť o prvú klávesnicu svojho druhu.

Príslušenstvo je pripojené do internetu a z tejto funkcionality profituje inak, ako by ste možnože očakávali. Celé čaro cloudu totiž spočíva v tom, že klávesnica prijíma informácie z internetu a používateľa na ne upozorňuje vo forme atypických notifikácií. Môžete si napr. nastaviť, aby sa kláves L sfarbil na fialovo 15 minút pred začiatkom stretnutia podľa kalendára alebo, aby sa R-ko zelenalo, keď vám niekto pošle novú správu.

Prostredníctvom aplikácie si môžete prispôsobiť notifikácie aj farby a pokiaľ by ste náhodou stratili prehľad o tom, ktorý kláves na čo upozorňuje, stačí stlačiť špeciálne Q tlačidlo a zobraziť tak notifikačné centrum. Popravde, cloudovú konektivitu by sa možno dalo využiť aj iným spôsobom. Das Keyboard 5Q sa bude predávať za 229 dolárov. Pod vysokú cenu sa podpisuje aj fakt, že ide o mechanickú klávesnicu.

Zdroj: Kickstarter

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit