Nová kamera je prezentovaná ako GoPro pre amatérov.

Tvorba video obsahu pozostáva z dvoch základných častí. Video musíte natočiť a následne ho zeditovať. Akčná kamera Graava sa chce od konkurencie odlíšiť tým, že všetky úkony vykoná za vás.

Zariadenie je rozmerovo malé, vodotesné, vybavené mikrofónom, GPS modulom, akcelerometrom a voliteľným snímačom srdcového tepu. Má 130° zorný uhol a video zaznamenáva v rozlíšení 1080p/30fps, resp. 720p/60fps. Súčasťou je stabilizácia obrazu, kamera na jedno nabitie vydrží fungovať približne 3 hodiny.

Samozrejmosťou je mobilná aplikácia pre iOS a Android, ktorá sa postará o automatické zostrihanie a úpravu natočeného materiálu. Môžete si nastaviť dĺžku klipu.

Je otázne, ako dobre dokáže aplikácia upraviť video. Podobnú funkciu ponúkajú viaceré služby (Fotky Google alebo Magisto) a hoci sú videá vo výsledku pekné, nie sú perfektné. Očakávame, že Graava sa od existujúcich služieb nebude kvalitou výraznejšie odlišovať. Kamera sa bude predávať za 399 dolárov.

Zdroj: Mashable

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit