Základný model stojí 739 eur, Porsche edícia sa bude predávať za 1395 eur.

Huawei oficiálne predstavil phablet Mate 9. O tomto telefóne sa v posledných týždňoch veľa špekulovalo a väčšina z dohadov sa ukázala byť pravdivá.

Novinka bude dostupná v predaji v klasickej verzii s 5,9-palcovým Full HD displejom a aj v limitovanej, luxusnej Porsche verzii s 5,5-palcovým zaobleným displejom s rozlíšením 2K. Oba telefóny poháňa najnovší procesor Kirin 960, odlišujú sa veľkosťou operačnej pamäte a úložiskom.

Klasický model ponúkne základnú konfiguráciu 4 GB RAM / 64 GB za 739 eur, na Slovensku bude v predaji od decembra. Porsche edícia má 6 GB RAM / 256 GB úložisko a predáva sa za dvojnásobnú cenu. Zatiaľ nie je jasné, na ktorých kontinentoch bude Porsche edícia dostupná.

Telefón v oboch prípadoch ponúka 4000 mAh batériu s výdržou viac ako 2 dni, USB-C konektor, snímač odtlačkov prstov a duálny Leica fotoaparát druhej generácie. Ten obsahuje 20 MPx a 12 MPx fotoaparáty, ponúka hybridný zoom a 4 senzory, ako je laserové zaostrovanie, senzor hĺbky, kontrastu atď.

Mate 9 má takisto optickú stabilizáciu obrazu, vylepšené fotografovanie v slabých svetelných podmienkach a podporu nahrávania 4K videa s kompresiou pomocou H.265 kodeku.

Fotografie Huawei Mate 9 Porsche edície, fotky klasickej verzie doplníme

Už spomenutá 4000 mAh batéria ponúka rýchle nabíjanie SuperCharge, ktoré je o 50% rýchlejšie v porovnaní s Mate 8. 58% batérie si vďaka tomu nabijete už po polhodine nabíjania. Telefón bude dostupný aj v Dual SIM verzii.

Základom je operačný systém Android 7.0 s nadstavbou EMUI 5.0. Tá prináša najmä vizuálne zmeny, ale aj pár užitočných vylepšení, ako je detekcia neželaných dotykov displeja. Mate 9 podporuje virtuálnu realitu Daydream od Googlu a Huawei sľubuje, že zariadenie bude vďaka využitiu umelej inteligencie rýchlo reagovať aj po 18-mesačnom používaní.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Predstavenie Huawei Mate 9

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit