Ďalšie detaily odhalila aplikácia zo systému MIUI.

Aj vo svete technológií sú niektoré partnerstvá iba marketingovým ťahom, a iba niektoré majú aj skutočný technologický prínos. Medzi partnermi, ktorí svoju spoluprácu v oblasti mobilnej fotografie dotiahli naozaj ďaleko, sú Huawei a Leica.

O tom, že novým partnerom spoločnosti Leica sa má stať Xiaomi, vieme už takmer rok. Rovnako známe sú aj správy, ktoré tvrdia, že prvým “produktom spoločného úsilia” sa má stať systém fotoaparátov v pripravovanom modeli Xiaomi 12 Ultra. Tento smartfón by sa mal na trhu objaviť už o niekoľko týždňov.

Nové správy z portálu GSMArena naznačujú, že logo Leica sa skutočne objaví na niektorom z pripravovaných modelov od Xiaomi. Ďalšie detaily nám však prináša aj rozbor aplikácie Gallery Editor z čínskej verzie systému MIUI. V kóde aplikácie sa skutočne našli odkazy na spoločnosť Leica.

Xiaomi 12 UltraZdroj: LetsGoDigital
Koncept Xiaomi 12 Ultra

Objavené reťazce odkazujú na filtre na úpravu fotografií a videí, čiže v telefónoch Xiaomi by sme mohli v budúcnosti nájsť aj niekoľko “značkových Leica filtrov”. Zdá sa však, že nateraz ide iba o predprípravu na ich prípadné nasadenie.

Už v minulosti sme si všimli niekoľko indícií, ktoré odkazovali na spoluprácu Xiaomi so spoločnosťou Leica. Doteraz však nevieme, ako presne bude táto spolupráca prebiehať a čoho sa presne bude týkať. 

Veríme, že pôjde o viac, ako iba o Leica logo na telefónoch Xiaomi. Leica má v oblasti fotografie bohaté skúsenosti, tak prečo by to spoločnosť Xiaomi nevyužila?

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.