Konferencia elektronickej zábavy sa práve skončila a tak prinášame súhrn najväčších noviniek z jej druhej polovice.

Mnoho veľkých oznámení sme videli počas prezentácie Sony. Okrem iného sme sa dozvedeli, že sa na svete predalo už vyše 60 miliónov PS4, čo je skutočne úctyhodný výsledok. Ale späť k hrám. Sony ukázalo ukážku z nepriameho pokračovania populárnej série Uncharted s podtitulom Lost Legacy. Tentokrát nebude hrdinom Nathan Drake, ale Chloe a Nadine, známe z Uncharted 2 a Uncharted 4.

 

Monster Hunter sa po siedmych rokoch vracia na PlayStation. Populárne RPG séria Monster Hunter debutovala práve na PS2, no posledných niekoľko rokov vychádzali jej nové diely exkluzívne pre konzoly od Nintenda. Monster Hunter World vyjde v roku 2018 najprv pre PS4 a neskôr aj pre Xbox One a PC.

 

Legendárny Shadow of the Colossus sa dočká poriadneho remaku. Tentokrát to nebude len HD kabátik s lepšími textúrami, ale celá hra bude prerobená od základov, s lepšími modelmi a všetkým, čo k tomu patrí. Otázkou je, koľko ľudí bude chcieť hrať tú istú hru už tretí krát.

 

Ukážky multiplayeru nového Call of Duty a výber PSVR hier preskočíme, aby sme sa rýchlejšie dostali k trom silným ťahačom prezentácie Sony. Séria God of War sa dočká pokračovania, o ktorom sme počuli už pred rokom. Tentokrát sme videli poriadny trailer, ktorý nám ukázal aj niečo z príbehu, motivácie Kratosa a hlavne akciu v plnom prúde. Táto hra bude skutočnou lahôdkou.

 

Quantic Dream tiež ukázal viac z hry Detroit, ktorej prvú ukážku sme videli už pred rokom. Emotívny príbeh o androidoch túžiacich po skutočnom slobodnom živote vyzerá napínavo a každá nová hra z dielne Quantic Dream sľubuje netradičný zážitok.

 

Spider-Man z dielne štúdia Insomniac vyzerá fantasticky. Ak sa vývojárom podarí doladiť ovládanie pavúčieho muža pri skákaní mestom, môžeme sa tešiť na výbornú akčnú adventúru v otvorenom svete. Inšpirácia sériou Arkham je však citeľná.

 

Nintento tiež nezaháľalo a pripravilo si pre nás zopár chuťoviek – najmä pre Switch. Napríklad, pracuje sa na Metroid Prime 4!

 

A nie je to jediná Metroid hra vo vývoji. Nintendo pracuje aj na Metroid: Samus Returns pre 3DS. Jedná sa o voľný remake hry Metroid II pre GameBoy.

 

Yoshi sa vráti aj na Nintendo Switch. Jednoznačne očakávajte rozkošný herný zážitok!

 

A pri rozkošnosti môžeme ešte chvíľu zotrvať s Kirbym:

 

Hlavnou témou v Nintende je však nový Super Mario Odyssey, ktorý tiež vyzerá veľmi zaujímavo. Nintendo si nepochybne dá záležať na svojom maskotovi a kúpa tejto hry je priam stávka na istotu.

 

E3 2017 bola veľmi bohatá na novinky a oznámenia, a veríme, že sme v dvoch článkoch zhrnuli aspoň to najpodstatnejšie.

Zdroj: Kotaku, Kotaku

VIDEO: Konferencia E3 je v plnom prúde, prinášame súhrn z prvých dní