Assassin’s Creed zavíta do Egypta, BioWare pracuje na online strieľačke, čaká nás Forza 7, Beyond Good and Evil 2, pokračovanie The Crew a Wolfensteina, nový Battlefront so single playerom a nové South Park RPG. A to nie sme ani v polovici!

Konferencia E3 nie je ešte ani len v polovici a už tu máme záplavu noviniek. Zhrňme si len tie najväčšie pecky.

EA Games predstavili nový diel Need for Speed, ale aj pokračovanie multiplayerovej strieľačky zo sveta Star Wars – Battlefront II. Tentokrát aj s hrou jedného hráča a poriadnym príbehom:

 

Okrem toho EA predstavilo zopár indie hier a, nevyhnutne, pokračovania sérií FIFA, MADDEN a NBA. Zaujala nás však nová hra od BioWare s názvom Anthem. Jedná sa o sci-fi akčnú hru z tretej osoby, kde bojujete o záchranu ľudstva. Podobne ako Destiny a The Division, hra sa bude odohrávať v zdieľanom online svete:

 

Microsoft previedol výbornú prezentáciu plnú silných hier a odhalení. O novom Xboxe One X sme už písali, takže rovno k veci. Prvou veľkou hrou ich prezentácie bola Forza Motorsport 7. Hra vyzerá fantasticky a na Xbox One X (X1X ??) by mala bežať v plnom 4K rozlíšení v rýchlosti 60 fps:

 

Minecraft získa 4K verziu pre X1X, na Xbox príde State of Decay 2, či MMORPG Black Desert Online, prequel k vydarenej hre Life is Strange, ako aj rôzne iné indie hry. Nenechali by sme si však ujsť hru Sea of Thieves od legendárneho štúdia Rare:

 

Fanúšikovia deštrukcie by sa nemali vyhnúť pokračovaniu série Crackdown. V treťom dieli si zahrá Terry Crews (známy z reklám na Old Spice):

 

Bethesda má tiež niekoľko veľkých noviniek. Okrem Falloutu 4 a Doomu vo VR, či verzie Skyrimu pre Nintendo Switch, predstavilo vydavateľstvo aj niekoľko nových hier. Najviac nás potešilo pokračovanie Wolfensteina. Reštart série s podtitulom The New Order bol skutočne vydarený a na pokračovanie The New Colossus sa naozaj tešíme:

 

Fanúšikovia hororu by si nemali nechať ujsť pokračovanie hry The Evil Within, už len kvôli tomu, že na ňom pracuje aj legendárny Shinji Mikami. Dúfajme, že sa vývojári poučili zo zmiešaného prijatia jednotky a dvojka bude o to lepšia:

 

Ubisoft mal plný rukáv prekvapení a výborných predstavení. Jednou z ich najväčších noviniek je nepochybne Assassin’s Creed Origins. Hra vychádza 10 rokov po prvom dieli a ľahko ju môžeme považovať za akýsi reštart série. Pracuje na nej tím zodpovedný za Black Flag, a vyzerá to tak, že vývojári sa rozhodli zamerať viac na „hardcore“ hráčov. Z rohu obrazovky zmizla minimapa, hra získala množstvo elementov z akčných RPG a pri súbojoch sa už protivníci nestriedajú a neútočia po poradí jeden po druhom (á la filmy so Stevenom Segalom). Niektorí novinári na mieste označujú súbojový systém ako mix medzi Dark Souls a Zaklínačom:

 

Prekvapením prezentácie Ubisoftu však bola hra Mario + Rabbids, na ktorej sa ešte mesiac dozadu bavil celý internet. Po ukázaní gameplay traileru je jasné, že toto sa jedná o prepracovanú ťahovú stratégiu na štýl XCOM, len vo farebnejšom a prístupnejšom háve. Hra bude exkluzívne dostupná len pre Nintendo Switch:

 

The Crew 2 vyzerá ako pokus o vytvorenie ultimátnej závodnej hry, v ktorej môžete pretekať vo všetkom – napríklad autá, motorky aj lietadlá sú vám k dispozícii. Far Cry 5 bude silno zameraný na kooperatívnu hru, novinka s názvom Skull & Bones je prakticky AC IV: Black Flag bez tej asasínskej časti a s pridaným multiplayerom. Starlink: Battle for Atlas je sci-fi variácia na Skylanders od Ubisoftu, v ktorej si skladáte fyzické modely virtuálnych vesmírnych lodí.

Veľkým záverom prezentácie Ubisoftu bolo oficiálne odhalenie hry Beyond Good and Evil 2. Prequel k pôvodnej hre z roku 2003 si fanúšikovia za tie roky prakticky vyprosili a my sa už nevieme dočkať:

 

Do nášho článku sme nezmestili ani polovicu oznámených hier, ale vybrali sme tie najväčšie. Navyše, konferencia E3 nie je ešte ani v polovici, takže sa v najbližších dňoch máte na čo tešiť!

Zdroj: Kotaku, Kotaku, Kotaku, Kotaku

VIDEO: Výkon 6 teraflopov za 499 eur. Xbox One X je najvýkonnejšia herná konzola na svete