Na trh príde v novembri.

Xbox One X sa po svojom príchode na trh stane najvýkonnejšou hernou konzolou na svete. Nový Xbox je výkonnejší ako PlayStation 4 Pro a je kompatibilný so všetkými hrami a príslušenstvom pre Xbox One (S). Xbox One X ponúka aj rovnaké funkcie a celá podstata novej konzoly spočíva iba vo vyššom výkone na úrovni 6 teraflopov.

Vďaka tomu si môžete užiť hranie v skutočnom rozlíšení 4K. Konzola má zmysel najmä, ak máte doma 4K televízor. V prípade Full HD obrazovky si naďalej vystačíte s Xboxom One S, avšak aj pri tomto rozlíšení ponúkne One X detailnejšiu grafiku alebo viac fps. Na oboch konzolách si však môžete zahrať tie isté hry a tak tomu bude aj v budúcnosti. Cena novinky je 499 eur a na trh sa dostane 7. novembra.

Tituly ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Resident Evil 7, Final Fantasy 15, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Rocket League a ďalšie desiatky obľúbených Xbox One titulov sa dočkajú bezplatnej aktualizácie, aby využili plný výkonový potenciál Xbox One X. Mnohé z nich budú vylepšené, aby bežali v plnom 4K rozlíšení a budú dostupné v deň uvedenia Xbox One X.

Microsoft takisto oznámil, že spätná kompatibilita sa rozšíri na takmer 400 obľúbených Xbox 360 hier a zahrnie aj hry pre pôvodný Xbox vrátane hry Crimson Skies.

Parametre Xboxu One X:

  • Grafický výkon 6 teraflopov, frekvencia GPU je 1,172 GHz
  • Operačná pamäť 12 GB GDDR5
  • Priepustnosť pamäte 326 GB/s
  • HDR (túto funkciu má aj Xbox One S)
  • Široký farebný gamut
  • Premium Dolby Atmos (túto funkciu má aj Xbox One S)
  • Prehrávanie 4K UHD Blu-ray diskov (túto funkciu má aj Xbox One S)

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Recenzia PlayStation 4 Pro: Výkonnejšia verzia pre hranie v 4K

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit