Druhý displej nechýba.

LG V10 bol telefón, ktorý zaujal kvalitným fotoaparátom, reprodukciou zvuku a najmä druhým displejom. Ten mal síce formát malého pásika, avšak neustále zobrazoval všetky potrebné informácie.

Výrobca hovoril o jeho nástupcovi už od leta. Pred mesiacom oznámil, že V20 bude prvý smartfón na svete, ktorý ponúkne predinštalovaný Android vo verzii 7.0. LG prezradilo ďalšie informácie počas včerajšej tlačovej konferencie. Novinkou je dizajn, ktorý viac pripomína tohtoročnú vlajkovú loď LG G5 ako predchádzajúci model LG V10. Bez ohľadu na to, V20 nepodporuje moduly, avšak vo výbave jej nechýba druhý displej. Ten je teraz jasnejší a s lepším kontrastom. Mini-displej má uhlopriečku 2,1 palca a rozlíšenie 160 × 1040.

LG_V20_hifi_nowat

LG V20 chce zaujať druhým displejom aj audio technológiami

LG V20 má konštrukciu z polykarbonátu a 5,7-palcový hlavný QHD displej. Výbava je špičková – Snapdragon 820, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Batéria má kapacitu 3200 mAh a poteší tým, že ju môžete jednoducho vymeniť. Nechýba USB-C port a podpora rýchleho nabíjania.

Predný fotoaparát je v novinke iba jeden (V10 malo dva), avšak na chrbte zariadenia nájdete hlavný fotoaparát s parametrami 16MP, f/1.8 a širokouhlý fotoaparát s 8MP a f/2.8. Fotiť teda môžete štandardné aj širokouhlé zábery, rovnako ako v prípade LG G5. Výrobca do telefónu zakomponoval aj technológiu Qualcomm Steady Record 2.0, ktorá pomocou gyroskopu v telefóne stabilizuje obraz videa pri natáčaní.

Telefón takisto ponúka nadštandardnú výbavu z hľadiska audio technológií a je určený najmä milovníkom hudby. Spomeňme 32-bitový DAC prevodník, ktorý ponúkol aj model V10, spoluprácu so spoločnosťou Bang & Olufsen a podporu bezstratových audio formátov. Cenu a dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Prečítajte si aj:

Testovali sme: LG V10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit