Kreatívny operačný systém potrebuje kreatívny hardvér.

Dnešná tlačová konferencia Microsoftu nebola iba o vylepšení systému Windows 10. Microsoft predstavil nový hardvér a jasne definoval svoju víziu – poskytovať produkty pre kreatívnych používateľov. Nové kreatívne možnosti systému Windows 10 si najlepšie vychutnáte na novom All-in-One počítači Surface Studio.

microsoft_october_2016_45_nowat

AiO PC pre profesionálov

Surface Studio je AiO počítač, o ktorom sa dlhodobo špekulovalo. A podobne ako v prípade ostatných Surface produktov, ani v tomto prípade sa Microsoft v ničom neobmedzoval. Výsledkom je unikátne zariadenie, ktoré bude na trhu dostupné iba v limitovanom množstve a s cenovkou 2999 dolárov. Podľa Microsoftu nejde iba o ďalší pekný počítač, toto je nástroj na kreativitu.

Zodpovedá tomu aj samotný dizajn. Počítač má 28-palcový monitor s pomerom strán 3:2 a hrúbkou iba 12,5 mm. Ide o najtenší dotykový monitor na svete. Obsahuje až 13,5 milióna pixelov (rozlíšenie 4500 × 3000), čo je o 63% viac v porovnaní so 4K televízorom.

Microsoft bude predávať Surface Studio v troch konfiguráciách. Najlacnejší model ponúkne procesor Intel Core i5, 8 GB RAM a GeForce GTX 965M. Najvýkonnejší model kombinuje Intel Core i7 6. generácie, 32 GB RAM a GeForce GTX 980M.

Zariadenie však zaujme najmä možnosťami, ktoré ponúka z hľadiska tvorby obsahu. Okrem dotykového displeja môžete používať pero Surface Pen a najmä nové príslušenstvo Surface Dial, ktoré je kompatibilné aj so Surface Bookom a tabletmi Surface Pro 3 a 4. Prínos tohto príslušenstva ťažko popísať bez reálneho skúšania, pozrite si preto oficiálne produktové video.

Vylepšený Surface Book

Microsoft takisto predstavil vylepšenú verziu svojho notebooku Surface Book. Tá ponúka o 30% dlhšiu výdrž batérie (konkrétne 16 hodín) a dvojnásobný grafický výkon v porovnaní s rok starým modelom.

Vynovený model obsahuje najnovšie procesory Intel Core i7, grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 965M a v ponuke bude s úložiskom na úrovni 256 GB, 512 GB alebo 1 TB. Tomu zodpovedá aj cena, najlacnejší vynovený Surface Book sa bude predávať za 2399 dolárov, za najdrahší model zaplatíte o 900 dolárov viac.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Microsoft predstavil aktualizáciu pre Windows 10 a nové Surface zariadenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit