Je určená najnáročnejším používateľom.

NVIDIA začala tento týždeň predávať grafickú kartu GeForce GTX 1060, čo je model strednej triedy s výborným pomerom cena/výkon. Dávnejšie predstavila aj výkonnejšie modely GTX 1070 a GTX 1080. Teraz prišiel čas na odhalenie absolútnej (aktuálnej) špičky grafického výkonu.

NVIDIA TITAN X (výrobca vypúšťa v názve označenie GeForce) je to najvýkonnejšie, čo doteraz spoločnosť vyrobila. Karta je založená na architektúre Pascal, má 3584 CUDA jadier s taktom 1,53 GHz, 12 GB video pamäte GDDR5X a výkon na úrovni 11 teraflopov. Pre porovnanie, GTX 1080 má výkon 9 teraflopov. Karta obsahuje celkovo 12 miliárd tranzistorov a je o 60% výkonnejšia v porovnaní s minuloročným modelom GeForce TITAN X.

Karta sa dostane do predaja 2. augusta. Bude sa predávať na stránke nvidia.com, cenovka je 1200 dolárov. Hoci je TITAN X to najvýkonnejšie, čo je aktuálne dostupné na trhu vo forme jednej grafickej karty, väčšine hráčov bohato postačia modely GTX 1060 až GTX 1080 – podľa ich potreby a finančného rozpočtu.

Zdroj: NVIDIA

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit