Podľa výrobcu je to najlepší smartfón vyššej strednej triedy.

Xperiu M4 sme pred rokom spoznali na výstave MWC v Barcelone. Sony teraz zmenilo stratégiu a jeho nástupcu oznámilo v predstihu. Ide o 5-palcový telefón s Full HD displejom, 64-bitovým osemjadrovým procesorom MediaTek Helio X10 s taktovaním 2.0 GHz a 3GB RAM. Smartfón má 2600mAh batériu, ktorá má výdrž až dva dni a elegantnú prémiovú sklenenú úpravu na oboch stranách. Vďaka rohom z nehrdzavejúcej ocele je tiež odolný proti nárazom. Samozrejmosťou je podpora 4G konektivity.

Xperia M5 vylepšuje zadný fotoaparát, ktorý má rozlíšenie až 21.5MP. Funkcia fotoaparátu bola v prípade M4 na výbornej úrovni, takže veríme, že M5 nesklame. Sony vybavilo zariadenie technológiou 5x Clear Image Zoom pre 5-násobný zoom bez ujmy na kvalite. Túto technológiu obsahuje aj Xperia Z5. Selfie fotoaparát s rozlíšením 13MP disponuje integrovaným automatickým zaostrovaním a Full HD video nahrávaním.

xperia_M5_fotky

Sony dokázalo do novinky zabudovať aj ďalšie vlastnosti, ktoré sú špecifické pre vlajkové lode – odolnosť proti vode a prachu. Telefón taktiež disponuje USB vstupom bez krytu, takže nabíjanie je pohodlnejšie a jednoduchšie. Smartfón je chránený pred náhodným ošpliechaním, takže Xperiu M5 môžete používať v každom počasí. Zariadenie má rozšíriteľnú pamäť s microSD kartou vo veľkosti až do 200GB a je taktiež dostupné vo variante Dual SIM. Tento variant však na našom trhu nebude oficiálne dostupný, treba si vystačiť s jednou SIM kartou.

Xperia M5 bude na Slovensku dostupná v druhej polovici februára. Odporúčaná cena pre náš trh je 399 EUR s DPH.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit