Projekt sa pokúsi uspieť na portáli Kickstarter.

Spomínate si na zariadenia ASUS PadFone? Išlo o 5-palcový smartfón, ktorý ste mohli vložiť do 9-palcovej základne a získať tak tablet. S podobným konceptom sa teraz snaží uspieť Superbook. Ten premení telefón na notebook.

Myšlienka projektu je jednoduchá a do veľkej miery profituje z bežne dostupných technológií. USB-C konektor má totiž vo výbave takmer každá vlajková loď a práve toto rozhranie je základom transformácie smartfónu na notebook. Telefón pripojíte pomocou USB-C kábla a razom máte k dispozícii pracovné zariadenie s 11,6-palcovým displejom a plnohodnotnou klávesnicou.

superbook_1

Notebook bez komponentov

Z vyššie uvedeného by malo byť zrejmé, že Superbook nie je samostatný notebook. Nemá vlastný procesor, k fungovaniu vyžaduje smartfón. Zariadenie ponúka HD displej a už spomenutú klávesnicu a touchpad. Vo výbave je aj batéria, ktorá sľubuje prevádzku po dobu 8 hodín a takisto nabije pripojený smartfón.

Základom celého ekosystému je aplikácia Andromium. Môžete si ju v beta verzii stiahnuť z obchodu Google Play a jej princíp spočíva v tom, že rozhranie operačného systému Android prispôsobí veľkým obrazovkám. Tak, aby ste so zariadením mohli pracovať podobne ako s počítačom. Ako to funguje v praxi, prezentuje priložené video.

S cenou od 99 dolárov

Pre prípadných záujemcov – Superbook bude dostupný na portáli Kickstarter od štvrtka, 21. júla, 17:30 nášho času. Limitované množstvo odmien bude možné získať za cenu od 99 dolárov. Pripomíname, že podporovanie Kickstarter projektov predstavuje riziko. Často sa stáva, že sa výsledný produkt dostane k používateľom s výrazným oneskorením alebo v inej kvalite, ako čakali.

Koncept projektu sa nám však páči a sme zvedaví, či bude Superbook v praxi použiteľnejší ako Conitnuum od Microsoftu, ktorý nenaplnil očakávania.

Rozhranie systému Andromium

Rozhranie systému Andromium

Zdroj: Superbook

Prečítajte si aj:

Windows 10: Continuum a novinky mobilnej verzie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit