Magnetický konektor umožňuje jednoduchšie pripájanie kábla.

Nedávno sme písali o projekte s názvom ZNAPS, ktorý chce umožniť magnetické nabíjanie majiteľom iPhonov a smartfónov s micro USB konektorom.

Ako to už v prípade Kickstarter projektov býva, ZNAPS má výrazné oneskorenie a stále čakáme, až nám poštár prinesie finálny produkt. Medzičasom sa v Číne naplno rozbehla produkcia rôznych konkurenčných produktov a niektoré magnetické konektory pre iPhone si môžete objednať napr. z dobre známeho obchodu AliExpress.

Magnetický konektor umožňuje najmä jednoduchšie a pohodlnejšie pripojenie kábla. Nevýhodou je, že konektor musí byť neustále pripojený do telefónu. V opačnom prípade prídete o výhodu tohto riešenia. Ako to funguje v praxi, prezentuje priložené video.

Otázkou však ostáva, či magnetický konektor ochráni váš telefón v prípade, že niekto stiahne kábel zo stola. Práve to bola jedna z výhod magnetického nabíjania MagSafe, ktoré ponúkajú niektoré MacBooky. Hmotnosť iPhonu je v porovnaní s notebookom o poznanie nižšia, takže sa obávame, či sa magnetické spojenie preruší alebo či iPhone skončí na zemi.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

ZNAPS je príslušenstvo, ktoré umožní magnetické nabíjanie telefónov a tabletov (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit