Na slovenský trh prichádza najnovšia verzia obľúbeného prijímača od kórejského výrobcu VU+. Ide o linuxový prístroj, ktorý sa dá softvérovo prispôsobiť používateľským potrebám a obsahuje dvojicu tunerov.

VU+ SOLO SE V2 voči pôvodnej verzii dostala dvojnásobnú flash pamäť, jej kapacita je teraz 512 MB. Hlavným lákadlom je však duálny tuner, ktorý prináša možnosť sledovania dvoch TV programov naraz, resp. jeden je možné sledovať a druhý súčasne nahrávať. Tento tuner môže byť typu DVB-S2, ale tiež je možné zakúpiť verziu s DVB-T/C tunerom. Používateľ si tak vyberá, čo mu vyhovuje – môže to byť satelitný alebo terestriálny prijímač.

Hardvérovým základom tohto prijímača je dvojjadrový procesor s frekvenciou 1,3 GHz a 1 GB DRAM. Prijímač sa dodáva v čiernej alebo bielej farbe. Na prednom paneli nájdete signalizačnú diódu, IR prijímač pre diaľkové ovládanie a tlačidlo pre zapnutie/vypnutie prístroja. Na pravej bočnej strane je čítačka kariet a CI slot pre dekódovací modul. To najdôležitejšie je v zadnej časti – vymeniteľný tuner pre satelitné alebo terestriálne/káblové vysielanie. Ďalej tu nájdeme HDMI port 1.4, audio/video výstupy na pripojenie starších typov TV, digitálny optický SPDIF výstup, ale aj šikovný e-SATA konektor na pripojenie externého disku. Ďalej sú tu dva USB 2.0 konektory, ethernet port, napájací port pre externý zdroj a RJ11 konektor na pripojenie externého snímača diaľkového ovládania.

Cena: 209 Eur (verzia s duálnym satelitným alebo DVB-T/C tunerom)

Zapožičal: AB-COM, s.r.o., www.abcom.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.