Aktualizácia bude dostupná už zajtra.

Od 12. novembra bude herná konzola Xbox One vybavená „najrýchlejším a doteraz najvšestrannejším používateľským rozhraním„. Spolu s novou aktualizáciou budete môcť na Xbox One hrať bez ďalších poplatkov aj hry pre konzolu Xbox 360. O tejto funkcii sme už informovali, vieme, ktoré hry budú podporované.
Prvé, čo uvidíte po nainštalovaní aktualizácie, je úplne nová úvodná obrazovka, ktorá pôsobí familiárne, no Microsoft do nej zakomponoval niekoľko vylepšení na základe spätnej väzby od hráčov. Pridaním vertikálneho skrolovania je prístup k funkciám, aktivitám, obsahu, aplikáciám a hrám ešte rýchlejší. Všetko máte po ruke vtedy, keď to potrebujete.

Vďaka novému sprievodcovi získate stlačením jedného tlačidla prístup k funkciám, ktoré potrebujete počas hrania bez toho, aby ste opustili hru alebo trávili čas spúšťaním či zatváraním aplikácií. Vybrané akcie vybavíte až o 50% rýchlejšie. Tipy v dolnej časti obrazovky sa postarajú, aby ste sa oboznámili so všetkými novinkami, ktoré prináša nové používateľské rozhranie. Napríklad, ak pristupujete k svojim obľúbeným aplikáciám skrolovaním a nie cez skratku stlačením pravej spúšte, tipy vás na to upozornia.
Súčasťou aktualizácie s novým používateľským rozhraním je aj spustenie spätnej kompatibility s prvou várkou Xbox 360 titulov, vrátane kolekcie hier Gears of War, Assassin’s Creed II, Fallout 3, Borderlands a Castle Crashers. Neskôr budú dostupné ďalšie tituly, vrátane všetkých budúcich hier Xbox 360 z programu Games with Gold. Už teraz sa môžete tešiť na obľúbené hity: Halo Reach, Halo Wars, Call of Duty: Black Ops 1, Bioshock, Bioshock 2, Bioshock Infinite a Skate 3.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit