Xiaomi predstavilo novinky.

Čínsky výrobca Xiaomi včera oficiálne oznámil príchod do Európy prostredníctvom distribútora ABC Data a dnes predstavil svoje nové vlajkové lode. Tie sa nazývajú Xiaomi Mi 5s a budú dostupné v základnej a Plus verzii.

Mi 5s má 5,15-palcový displej so svietivosťou 600 nitov. Telefón poháňa procesor Snapdragon 821 (je to prvé zariadenie s týmto procesorom) a je dostupný v konfiguráciách s 3 GB RAM / 64 GB a 4 GB RAM / 128 GB úložiskom. Výbavu dopĺňa 13MP fotoaparát so senzorom Sony IMX 378 a 3200 mAh batéria. Ukážkové fotografie, ktoré boli odfotené novinkou, si môžete pozrieť na webe MIUI.

Xiaomi Mi 5s má ultrasonicý snímač odtlačkov prstov

Xiaomi Mi 5s má ultrasonicý snímač odtlačkov prstov

Novinka od Xiaomi obsahuje aj USB-C port, NFC a snímač odtlačkov prstov na prednej strane. V tomto prípade však ide o ultrasonický snímač, ktorý by mal fungovať lepšie a presnejšie ako klasický dotykový senzor. Jeho výhodou je, že odtlačok prsta dokáže správne rozpoznať aj v prípade, že prst je mokrý alebo špinavý.

Telefón sa bude v Číne predávať za cenu (v prepočte) 266 eur. U nás bude oficiálna cena o niečo vyššia, dostupnosť však nepoznáme.

Xiaomi Mi 5s

Xiaomi Mi 5s

Mi 5s Plus so 6 GB RAM a duálnym fotoaparátom

Mi 5s Plus má podobné vlastnosti, avšak v niektorých parametroch sa odlišuje. Displej má uhlopriečku 5,7 palcov a konštrukcia je takisto mierne zaoblená na zadnej strane. Procesor je rovnaký, avšak telefón bude dostupný v konfiguráciách so 4 GB RAM / 64 GB alebo s až 6 GB RAM / 128 GB úložiskom.

Snímač odtlačkov prstov je v tomto prípade klasický a je umiestnený na chrbte, hneď pod duálnym fotoaparátom s dvoma 13MP fotoaparátmi a senzormi Sony. Fotoaparát funguje rovnako ako v prípade Huawei P9 – jeden snímač je farebný, druhý monochromatický. Ukážkové fotografie, ktoré boli odfotené novinkou, si môžete pozrieť na webe MIUI. Batéria má kapacitu 3800 mAh. Čínska cena začína v prepočte na úrovni 307 eur.

Xiaomi Mi 5s Plus

Xiaomi Mi 5s Plus

Xiaomi Mi 5s Plus

Xiaomi Mi 5s Plus

Zdroj: MIUI

Prečítajte si aj:

Xiaomi prichádza oficiálne do Európy. Čoskoro sa objaví na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit