Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tradičná oslava „Dňa mŕtvych“ v Mexiku bude pre majiteľov značky BMW jedinečná, pretože si budú môcť urobiť špeciálny výlet do „Mictlánu“ (Sveta mŕtvych) na palube BMW iX, novej technologickej vlajkovej lodi BMW Group. Od 29. októbra spúšťa bavorská značka špeciálnu animáciu, aby spoločne s vodičmi BMW oslávila „Deň mŕtvych“ – animované video bude možné vidieť na obrazovkách vozidiel BMW, ktoré majú najnovšiu aktualizáciu operačného systému 7.0 a 8.0.

Od roku 2020 spoločnosť BMW Group realizovala slávnostné animácie po celom svete, ako sú Nový rok či Ramadán, prostredníctvom inovatívneho operačného systému a funkcie vzdialenej aktualizácie softvéru, ktorou disponujú najnovšie modely. Tie sa snažia priblížiť vodičom zážitok pri interakcii s ich vozidlami. Preto v tomto roku nebolo Mexiko výnimkou a bola vybraná spomienka, ktorá sa odvolávala na historické korene krajiny: na oslavu „Dňa mŕtvych“.

„…najnovšie aktualizácie nášho operačného systému, ktorým disponujú naše vozidlá, nám umožňujú vytvárať čoraz komplexnejšie audiovizuálne materiály, ktoré posilňujú priamu komunikáciu s nadšencami značky. „Deň mŕtvych“ je emotívna mexická tradícia, ktorú sme chceli spoločne osláviť prostredníctvom tohto nového nástroja. V rámci BMW Group sme treťou krajinou, ktorá implementuje tento typ animácie. Sme si istí, že akonáhle ľudia za volantom BMW uvidia animáciu, budú sa cítiť ako doma a my budeme súčasťou tohto špeciálneho dňa.“ uviedol Hernando Carvajal z BMW Group Latinská Amerika.

Animácia na oslavu „Dňa mŕtvych“ bola vytvorená spoločným úsilím tímov značky BMW v Mexiku a Nemecku. Hlavným hrdinom animácie je najnovší a úplne elektrický model BMW iX, ktorý podnikne výlet do „Mictlánu“ (Sveta mŕtvych). Počas tejto cesty vás bude sprevádzať „Xolo“, pes plemena Xoloitzcuintle, ktorý bol v starovekej mexickej tradícii sprievodcom a pomáhal dušiam dosiahnuť ich konečný cieľ. BMW iX a „Xolo“ prejdú rôznymi animovanými scénami s prvkami a farbami reprezentujúcimi túto mexickú tradíciu, aby sa konečne stretli so svojimi predkami: BMW 507 a BMW 328 Mille Miglia.

Značky: