Novinka by sa mala na trhu objaviť čo nevidieť.

Malo by ísť o medzinárodnú verziu skladacieho telefónu Vivo X Fold, ktorý sa na čínskom trhu objavil ešte v apríli tohto roka s veľmi zaujímavou výbavou. Tá zahŕňa Snapdragon 8 Gen 1, LTPO displej s variabilnou obnovovacou frekvenciou 1 až 120 Hz, 12 GB RAM, až 512 GB úložisko a systém fotoaparátov ZEISS.

Nová správa z portálu PhoneArena tvrdí, že spomínaná “medzinárodná” verzia by mohla byť vydaná ešte tento rok. Očakáva sa pritom, že telefón bude dostupný už v septembri pod označením Vivo X Fold S. Nie je však jasné, či dostupnosť tohto telefónu bude iba na vybraných trhoch mimo Číny, alebo pôjde o skutočnú globálnu verziu. Vzhľadom na počet zariadení v segmente skladacích telefónov by sme tento model veľmi radi privítali aj na Slovensku.

O presných špecifikáciách pripravovaného modelu Vivo X Fold S nie sú k dispozícii takmer žiadne informácie, ale existujú dva možné scenáre. Buď bude telefón zodpovedať špecifikáciám svojho “čínskeho súrodenca”, alebo sa parametrami priblíži k modelu Galaxy Z Fold4, ktorý má vo svojej výbave výkonnejší čipset Snapdragon 8+ Gen 1.

Pokiaľ budú parametre skladacieho Vivo X Fold S zhodné s X Fold, tak môžeme očakávať rovnaké sklo SCHOTT, ktoré prekrýva 8-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1916 pixelov s nízkou odrazivosťou a jasom 1000 nitov.

Vivo X FoldZdroj: Ellemen
Vivo X Fold

Na zadnej strane telefónu sa nachádza zostava fotoaparátov, ktoré boli pripravené v spolupráci so spoločnosťou Zeiss. To znamená, že aj v prípade tohto telefónu by malo ísť o veľmi kvalitnú zostavu. Tá je takmer identická s telefónom Vivo X80 Pro, ktorý sme testovali aj u nás v redakcii.

Skladací model má vo svojej výbave 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom ISOCELL GN5 a OIS. Ten dopĺňa ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx, 8 Mpx fotoaparát s 5× optickým priblížením a 12 Mpx fotoaparát s 2× optickým priblížením.

Cena pôvodného Vivo X Fold bola na čínskom trhu v prepočte 1400 dolárov. Je však možné, že globálna verzia bude o 20 – 30 % drahšia. Pokiaľ sú fámy o modeli Vivo X Fold S pravdivé (aspoň to málo, čo vieme), tak sa rozhodne máme na čo tešiť. Dôležité pritom je, aby sa táto očakávaná novinka dostala aj na náš trh. Následne ju môžeme porovnať s aktuálnym kráľom skladacích telefónov – modelom Samsung Galaxy Z Fold4.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.