Xiaomi a Huawei spolu budú zdieľať patenty.

Spoločnosť Huawei v minulosti patrila k najväčším výrobcom smartfónov aj inej elektroniky. Po zásahu sankcií zo strany USA však prišla o kľúčové technológie, ktoré ich zariadenia potrebovali. Istú chvíľu to vyzeralo už tak, že sa výrobca na vlastné nohy nepostaví a prestane vyrábať smartfóny úplne.

Nedávne informácie však poukázali na to, že spoločnosť Huawei má plán na to, ako opäť predávať svoje telefóny dokonca aj na globálnom trhu. Tento rok sme dokonca mohli byť svedkami predstavenia modelov ako Huawei P60 Pro či Mate 60 Pro, tu však výrobca nekončí. Ako informuje portál techmukul.net, medzi bývalým gigantom a spoločnosťou Xiaomi prišlo k dohode o partnerstve.

Huawei a Xiaomi uzatvorili významnú dohodu

To, že spolu čínske spoločnosti sympatizujú, nie je žiadnym tajomstvom. Čínska spoločnosť Huawei spolu so Xiaomi však spolu budú pracovať o niečo viac, nakoľko sa dohodli na spolupráci. Ide o globálnu dohodu o krížových licenciách patentov, ktorá má pokrývať komunikačné technológie. V skratke si spoločnosti pomôžu, aby mohli byť na trhu ešte silnejšie.

Spoločnosť Huawei má dlhodobo problém s využívaním 5G technológie vo svojich smartfónoch. Technológie, ktoré umožňujú pripojenie sa do siete piatej generácie totiž zahŕňajú aj americké patenty, ktoré spoločnosť využiť nemôže. Dohoda so Xiaomi má však zahŕňať aj 5G technológiu, čo by mohlo nakoniec posilniť nielen Huawei, ale aj Xiaomi.

Xiaomi a Huawei spolu už v minulosti vytvárali niekoľko dohôd a spoluprác, táto dohoda však ich partnerstvo posilňuje. Spojenie týchto dvoch spoločností však do budúcna môže priniesť aj lepší vývoj komunikacných technológií, ktoré nájdeme na trhu.

Zdroj: techmukul.net, Huawei

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.