Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon plánuje uviesť na trh PowerShot ZOOM – ľahký vreckový fotoaparát s rozlíšením 12 miliónov bodov, stabilizáciou obrazu a jednoducho ovládateľným krokovým zoomovým objektívom.

Canon PowerShot ZOOM prichádza s novým konceptom a spôsobom používania. Ide o kompaktný fotoaparát s konštrukciou monokulárneho ďalekohľadu, vybavený dvojkrokovým teleobjektívom, ktorý je schopný natáčať video v rozlíšení Full HD. Svojím rozsahom ohniskových vzdialeností 100 mm a 400 mm (opticky) a 800 mm (digitálne)[1] je tento kompaktný fotoaparát ideálny pre rodiny, ktoré rady podnikajú vonkajšie aktivity alebo pozorovateľov prírody, ktorí chcú detailne zachytiť voľne žijúce zvieratá na veľkú vzdialenosť.

Canon PowerShot ZOOM umožňuje fotografovať a natáčať vzdialené objekty. Vďaka okamžitému prepínaniu ohniskových vzdialeností ľahko z tribúny zachytíte, ako vaša ratolesť skóruje pri futbale, alebo si v troch krokoch opticky a digitálne priblížite vzácneho dravca krúžiaceho na oblohe. Canon PowerShot ZOOM ponúka optické ohniskové vzdialenosti 100 mm a 400 mm pri svetelnosti f/5.6, respektíve f/6.3, a dokáže dokonale zaostriť aj na vzdialené objekty. Digitálny zoom rozširuje rozsah na 800 mm a je ideálny pre príležitostných pozorovateľov vtáctva. Zariadenie váži iba 145 g, ale na svoju veľkosť má mimoriadne dlhý teleobjektív a umožňuje robiť kvalitné fotografie aj videonahrávky v rozlíšení Full HD. Je ideálnou voľbou pre pohotové zachytenie mimoriadnych okamihov.

Inštinktívne ovládanie

Vďaka minimalistickému a ergonomickému prevedeniu sa Canon PowerShot ZOOM ľahko ovláda. Päť dobre prístupných tlačidiel umožňuje fotoaparát ovládať jednou rukou pri fotografovaní aj filmovaní, pri prezeraní snímok a nahrávok a pri úprave nastavení. Ďalším uľahčením je displej so zjednodušeným menu. Plne automatický režim fotografovania a filmovania v rozlíšení Full HD 1080p vo formáte MP4 umožňuje používateľom zachytiť vzácne rodinné okamihy bez toho, aby museli premýšľať nad správnym nastavením fotoaparátu. Inteligentný elektronický hľadáčik (EVF) s vysokým rozlíšením premieta do obrazu základné informácie tak, aby neprekážali a umožňovali používateľovi plne sa sústrediť na samotný záber. Výkonný obrazový procesor DIGIC 8 produkuje ostré snímky v živých farbách, ktoré verne uchovávajú neopakovateľné zážitky a umožňuje zaznamenať čaro okamihu pri sériovom snímaní, a to rýchlosťou 10 snímok za sekundu. Snímač s rozlíšením 12 miliónov bodov umožňuje zachytiť aj voľne žijúce živočíchy v pohybe vo vysokom rozlíšení. Priebežné automatické zaostrovanie s možnosťou sledovania tváre alebo ostrením na jeden bod, je ideálny pre farbisté dokumentovanie rodinných udalostí.

Vďaka systému optickej stabilizácie je možné fotoaparátom PowerShot ZOOM robiť ostré obrázky alebo pozorovať vzdialené objekty. Ľahučký fotoaparát sa môže pochváliť dlhou výdržou na batériu, ktorú možno dobiť za necelé dve hodiny cez rozhranie USB typu C aj prostredníctvom zariadení kompatibilných s technológiou USB-PD – ideálne riešenie pre fotografovanie vonku a na cestách.

Pripojte sa a zdieľajte svoje zážitky

Po pripojení k smartfónu cez Wi-Fi a Bluetooth® umožňuje Canon PowerShot ZOOM urobeným snímkam zapisovať geografickú polohu, prezerať si ich alebo zálohovať. Wi-Fi a Bluetooth konektivita umožňuje využiť aplikáciu Canon Camera Connect k živému náhľadu alebo ako diaľkovú spúšť pri fotografovaní[2]. K fotoaparátu sa môžu vopred pripojiť aj priatelia či rodinní príslušníci, a ak sa nachádzajú v blízkosti, tak môžu sledovať obraz na svojich telefónoch v reálnom čase[3]. Canon PowerShot ZOOM dáva používateľom istotu, že budú môcť zachytiť okamih so všetkými detailmi a jednoducho sa o neho podeliť s priateľmi a rodinou.

Ďalšie informácie o fotoaparáte Canon PowerShot ZOOM

Hlavné funkcie a vlastnosti vreckového fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM:

  • Snímač s rozlíšením 12,1 milióna bodov
  • Prepínanie ohniskovej vzdialenosti 100 mm, 400 mm, 800 mm
  • Optická stabilizácia obrazu v 4 osiach
  • Video v rozlíšení Full HD 1080p pri 24/25/30 sn./s
  • USB Type-C® kompatibilný s USB-PD
  • Pripojenie Wi-Fi a Bluetooth®

Cena fotoaparátu je 329 eur

[1] Ohniskové vzdialenosti sú uvedené po prepočte na formát 35 mm.

[2] V daný okamih je možné len jedno pripojenie, uložiť možno až 10 prednastavených pripojení.

[3] V závislosti na komunikačnom prostredí môže dochádzať k oneskoreniu pri ovládaní na diaľku alebo vzdialenom živom náhľade a prenos snímok môže trvať určitý čas. Bezdrôtová komunikácia so smartfónom tiež zvyšuje spotrebu energie oproti bežnému používaniu a prístroj sa môže rýchlejšie zahrievať.