Aktuálne majú 48 Mpx snímače len Pro modely iPhonov.

Všetky štyri nové iPhony 15, ktoré by mali byť predstavené na jeseň tohto roka, vraj budú vybavené 48 Mpx hlavným fotoaparátom. Informoval o tom portál AppleInsider.com s odvolaním sa na informácie čínskeho média ITHome.com.

Tie pochádzajú zo zákulisia dodávateľského reťazca, konkrétne vraj zo spoločnosti Sony, ktorá pre Apple fotoaparáty, respektíve snímače, vyrába. V súčasnosti má údajne nedostatok výrobných kapacít a preto oslovila taiwanskú firmu TSMC, aby jej s niektorými komponentmi pomohla, napríklad s fotodiódami.

Dôvodom na túto žiadosť o pomoc je vraj práve Apple, ktoré od Sony vraj žiada vyššie množstvo 48 Mpx snímačov, pretože ich chce použiť v celom tohtoročnom modelovom rade iPhone 15. Pre porovnanie, minuloročné základné iPhony 14 mali len 12 Mpx fotoaparáty, 48 Mpx snímače dostali len vyššie modely Pro a u Apple šlo v tomto ohľade o premiéru.

Nové 48 Mpx fotoaparáty sú zložitejšie na výrobu ako 12 Mpx snímače a po novom by mali mať tri vrstvy s fotodiódami a zosiľovacími obvodmi namiesto dvoch. Tento faktor tiež zrejme prispel k tomu, že Sony vlastné výrobné kapacity nepostačujú.

Nie je to prvýkrát, keď sa hovorí o papierovo lepších fotoaparátoch v základných iPhonoch 15. S podobnou informáciou prišiel analytik Jeff Pu zhruba pred mesiacom a takisto spomínal aj problémy v dodávateľskom reťazci.

Otázne zostáva, ako potom Apple zvýrazní rozdiel medzi fotoaparátmi základných a Pro iPhonov. Je možné, že Pro modely dostanú variabilný kontinuálny zoom, ktorý by umožnil preostrovanie od trojnásobného po šesťnásobné priblíženie.

Zdroj: AppleInsider.com, ITHome.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.