Nikon Z7: Najlepší z najlepších

Niektoré vianočné darčeky sú drahšie, ale o to vzácnejšie a trvácnejšie. Ak máte v domácnosti nadšeného fotografa, tak verte, že kúpou nového Nikonu Z7 mu urobíte obrovskú radosť. Najlepšia bezzrkadlovka z produkcie japonskej spoločnosti ponúka plnoformátový obrazový snímač s automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou v rovine obrazu a najnovší obrazový procesor EXPEED 6. Max. rozlíšenie je 45,7 Mpx a štandardný rozsah citlivosti ISO je 64 – 25 600. V spojení so základným zoomovým objektívom Nikkor S 24-70 f/4 získate multifunkčný nástroj, ktorý dokáže zachytiť každý dôležitý okamih. Aj ako začínajúci fotograf dokážete vytvoriť profesionálnu fotku. Základom je vysoké rozlíšenie, rýchle zaostrovanie a špičková obrazová kvalita. Ku kvalite obrazu ešte pridajte precízne spracované telo, ktoré je odolné voči nárazom, vode a prachu s výbornou ergonómiou.

Cena: Nikon Z7 + Nikkor 24-70 f/4.0 – od 3100 €

Victorinox Winter Magic Special Edition 2019

Victorinox vyrobil pre tieto Vianoce špeciálny nôž – Winter Magic 2019. Jeho farebné ladenie je čisto vianočné, motívom je sneh, stromy a vtáci. Je to nôž strednej veľkosti a obsahuje všetko podstatné pre muža – dva nožíky, otvárač na fľaše, nožnice, otvárač na konzervy, viacero skrutkovačov, háčik, šidlo pinzetu a špendlík. Vyrobilo sa limitované množstvo 12 000 kusov, práve sa dostávajú do predaja. Ak ho chcete darovať, poponáhľajte sa.

To, že ide o ideálny vianočný darček, potvrdzuje aj exkluzívna balenie v priesvitnej darčekovej krabičke a magický prívesok.

Cena: v e-shope 56 €

GoPro Hero7 na vaše akčnejšie dni

Akčné video je obľúbená forma, ako si uchovať svoje športové zážitky. Kto to myslí s nakrúcaním takýchto videí vážnejšie, zistil, že na to mobil alebo bežná kamera vhodné nie sú. Stabilizácia ako z gimbalu, avšak bez neho? Práve toto je silná stránka Hero7. Stabilné video za takmer každých podmienok. Prežije pády a ponoriť sa s ňou môžete až do hĺbky desiatich metrov. Vo vode vám asi rozumieť nebude, ale nad vodou vás bude počuť a môžete kamere zadať niektorý zo 16 povelov. Napríklad týmto spôsobom fotografovať. Vďaka podpore HDR spravíte výborné fotky nech už je slnečný lúč kdekoľvek a výrobca rapídne vylepšenú kvalitu fotiek nazýva SuperPhoto. A dokonca môžete streamovať svoj šport priamo z mobilu. Tak čo, bude táto 4K@60 fps kamera vhodná pre váš akčný šport? Ona to prežije. A čo vy? A navyše, teraz je v predaji za veľmi dobrú cenu

Cena: 349,99 €

Poriadne výkonný smartfón + hodinky

Pre muža to najlepšie. Ak má dosť veľké ruky a dokáže používať dotykové pero, tak z oblasti smartfónov to bude Samsung Galaxy Note 10+. Má výborný systém troch zadných kamier, poradí si aj s videom v 4K rozlíšení. Podstatné je tu dotykové pero, ktoré okrem písania na displej funguje aj ako diaľkové ovládanie. Dá sa s ním napr. spustiť fotenie, novinkou je možnosť zoomovania s perom a tiež je tu zameranie mikrofónov na konkrétny zdroj zvuku. Veľmi dobrý je aj systém DeX na prepojenie počítača a Galaxy Note10+. A k telefónu je dostupný aj celý rad príslušenstva vo forme puzdier.

No a ak to má byť darček ako sa patrí, tak k tomu môžu byť aj nové hodinky Galaxy Watch Active2. Sledujú životný štýl, spánok, pohyb, stres a pod. Otočná luneta sa v týchto hodinkách vrátila a je teraz priamo na zaoblenom OLED displeji. Mužská verzia je so 44 mm priemerom, ženská so 40 mm. A existuje aj verzia s LTE pripojením. Viac v našom teste na inom mieste tohto vydania.

Ceny: Galaxy Note10+ 512 GB -1190 €, Galaxy Watch Active2 – 299 € (40 mm), 319 € (44 mm)

Značky: