Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SAS Viya Workbench je samoobslužné výpočtové prostredie na vyžiadanie, určené pre vývojárov na prípravu dát, prieskumné analýzy dát a vývoj analytických modelov a modelov strojového učenia.

Vývojárske plátno na experimentovanie a skúmanie

Viya Workbench je flexibilné, škálovateľné a efektívne vývojové prostredie, ktoré je k dispozícii na požiadanie, s automatickým prideľovaním a ukončovaním výpočtov, a to s minimálnou podporou IT. Toto dedikované analytické prostredie umožňuje prispôsobenie výpočtového výkonu (CPU/GPU) podľa potrieb projektu. Modely a ďalšie výsledky je možné využiť v SAS Viya na správu dát, riadenie a nasadenie do prevádzky.

Viya Workbench umožňuje vývojárom pracovať v jazyku podľa ich výberu, aktuálne v SAS a Pythone, pričom podpora pre R bude dostupná do konca roka 2024. Prostredníctvom intuitívneho a flexibilného rozhrania ponúka Viya Workbench dve možnosti vývojového prostredia – Jupyter Notebook/JupyterLab a Visual Studio Code.

Zvýšená produktivita vývojárov, rýchlejšie inovácie v oblasti umelej inteligencie

Viya Workbench má silný obchodný potenciál. Vývojári AI chcú pracovať s modernými open-source balíčkami a špičkovým cloudovým výpočtovým výkonom, no zároveň sú pod tlakom doručovať rýchle výsledky a optimalizovať náklady. Okrem toho potrebujú predpripravené, škálovateľné infraštruktúry, ktoré im umožnia sústrediť sa na tvorbu, inovácie, iterovanie a testovanie svojej práce.

Využitie výkonných SAS analytických procedúr (PROCs) a natívnych Python API vo Viya Workbench zrýchľuje vývoj vysokovýkonných AI modelov. Navyše najmodernejšie vlastné Python knižnice – jedinečné pre Viya Workbench – môžu významne zlepšiť rýchlosť a výkon s minimálnymi zmenami v existujúcom Python programe vývojára.

Viya Workbench je k dispozícii prostredníctvom Amazon AWS Marketplace, pričom v budúcnosti sa plánuje zavedenie ďalších podporovaných poskytovateľov cloudových služieb a možnosť nasadenia softvéru ako služby. Spoločnosť SAS ponúka bezplatný webinár s vysvetlením nasadenia a mnohými ďalšími informáciami.

„Mnohé výzvy, ktorým vývojári čelia, nie sú len drobné nepríjemnosti – sú to prekážky, ktoré bránia zodpovedaniu otázok a dokončeniu práce,“ povedal Jared Peterson, Senior Vice President of Engineering v spoločnosti SAS. „Viya Workbench poskytuje maximálnu flexibilitu a výsledky tým, že umožňuje vývojárom používať jazyk a IDE [integrované vývojové prostredie] podľa vlastného výberu, prispôsobovať výpočtový výkon smerom hore alebo dole podľa potrieb projektu a v konečnom dôsledku zvyšovať ich produktivitu a efektivitu. Môžu pracovať rýchlejšie, byť kreatívnejší a viac riskovať – čo sa, povedzme si úprimne, nielen očakáva, ale vďaka tomu je práca zábavnejšia.“ Viac informácií nájdete na stránke SAS.com/workbench

Značky: