Google by chcel robiť veci ako Apple.

Produkty, ktoré budú v súlade s podmienkami Googlu a budú spĺňať špecifikácie na bezproblémovú kompatibilitu so zariadeniami od Googlu, budú môcť nosiť toto označenie. Napríklad s ich telefónmi Pixel 2, Pixel 2 XL alebo napríklad Pixelbook. Výrobcovia príslušenstva získajú ďalší argument, prečo by si mal zákazník vybrať ich produkt.

Na stránke Made for Google je zoznam niektorých výrobcov príslušenstva pre smartfóny s Androidom. Ide napríklad o slúchadlá alebo káble. Najmä pri kábloch budú mať zákazníci garanciu toho, že budú správne fungovať.

Typicky napríklad pri USB-C kábloch. No aj správne fungovanie a podpora USB-C slúchadiel nebude na zahodenie. Samozrejme, toto platí aj pre „netechnické“ príslušenstvo ako napríklad obaly. Budete mať istotu, že bez problémov sadnú na zariadenia Pixel. Na začiatok je tu 25 partnerov a najväčších hráčov na trhu a významných obchodníkov pre Google. Postupne budú pribúdať ďalší.

Vytvorí sa tak možno niečo podobné ako pri doplnkoch pre Apple. Zákazníci nechcú všetko od Applu, no ak kupujú káble alebo iné príslušenstvo, s novým označením získajú väčšiu istotu správneho fungovania.

Prečítajte si aj:

Google Play začal ponúkať možnosť vyskúšania aplikácie ešte pred jej stiahnutím

Zdroj: Android Authority

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.