Má pomôcť rodičom, učiteľom aj žiakom.

Web učímenadiaľku.sk vznikol v spolupráci viacerých mimovládnych organizácií a MŠVVaŠ SR ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie koronavírusu.

Cieľom webovej stránky je pomôcť pedagogickým a odborným zamestnancom, manažmentu a zriaďovateľom škôl, ale i žiakom, študentom a rodičom zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení, ako aj pomôcť všetkým aktérom počas prerušenia vyučovania či prezenčnej výučby nachádzať riešenia vzniknutej situácie.

K spusteniu webu sa na sociálnej sieti Facebook vyjadril aj aktuálny minister školstva, Branislav Gröhling. Podľa jeho slov portál ponúka:

  • Materiály k digitálnemu vzdelávaniu. Platformy, online hodiny a weby združené pod jeden portál. Cieľom je, aby ich mali učitelia všetky po ruke a mohli ich využívať, možno práve pre najmenších žiakov, ktorí ocenia video, audiovizuálny formát či interaktívne hry
  • Termíny (zápisy, prijímačky), ktoré sa budú aktualizovať, ak nastanú zmeny
  • Usmernenia pre učiteľov k pracovno-právnym otázkam (mzdy, pracovné podmienky), pre poradenské zariadenia, informácie k zápisom a ďalšie informácie (priebežne sa budú dopĺňať, návrhy môžete zaslať na info@ucimenadialku.sk)

Stránka ucimenadialku.sk je prehľadná. Do pozornosti dávame podstránky Termíny, Odporúčania, Podpora a Otázky, ktoré nájdete v hornej lište.

Zdroj: ucimenadialku.sk

Prečítajte si aj:

Vzdelávanie (aj hravou formou) detí počas karantény: Tipy pre všetkých rodičov a deti

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit