Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Až 4 TB pri SD pamäťových kartách s novým štandardom SDUC a 192 TB respektíve 368 TB pri prenosnom úložisku. Najnovšie aj 2,65 PB na platforme podporujúcej 24TB disky Ultrastar

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) na veľtrhu NAB Show 2024, ktorý sa koná 13. až 17. apríla 2024 v Las Vegas, predstaví jedinečný rad technológií a nových úložných riešení určených pre dnešné a budúce komplexné pracovné postupy v oblasti médií a zábavy (M&E). Spoločnosť Western Digital sa aj naďalej zameriava na budúcnosť a ponúka pokročilé riešenia, ktoré reagujú na rastúci dopyt po rýchlosti a kapacite v oblasti tvorby digitálneho obsahu. 

Rastúci dopyt po digitálnom obsahu s vyšším rozlíšením a väčším počtom snímok za sekundu vyvoláva potrebu rýchlejších a flexibilnejších vysokokapacitných úložných riešení, ktoré pomáhajú zefektívniť pracovné postupy a držať krok s vysokými nárokmi projektov. V každom kroku pracovného postupu – od zhotovenia záznamu a prenosu dát až po archiváciu – sa spoločnosť Western Digital snaží rozvíjať technológie, ktoré pomáhajú profesionálom a tvorcom pracovať rýchlejšie a efektívnejšie, čo v konečnom dôsledku šetrí čas a penzie, takže sa môžu sústrediť predovšetkým na svoju kreatívnu prácu. 

Pokrok v pracovných postupoch zajtrajška: Prinášame pamäťové karty novej generácie a s novými superrýchlosťami

Spoločnosť Western Digital, s produktami s výkonom budúcnosti, predstavuje svoje nové portfólio pamäťových kariet SD a microSD SanDisk® Express novej generácie s vyššou úrovňou výkonu. Karty sú určené pre súčasné aj budúce aplikácie vyžadujúce rýchlejšie úložné riešenia, ktoré pomáhajú skrátiť dobu potrebnú k prístupu k dátam a ich ukladaniu. Karty SD Express, ktorých výkon dosahuje rýchlosti SSD, pracujú so súčasnými zariadeniami SD UHS-I a UHS-II a zároveň poskytujú profesionálom v oblasti M&E pamäťové riešenia pre budúce superrýchle zariadenia.  Nové karty SD Express sú vybavené technológiou SanDisk® ThermAdapt™ so špeciálne navrhnutým krytom a adaptívnym tepelne riadeným radičom, takže zariadenia ostávajú v bezpečnému teplotnom rozmedzí.  Je možné očakávať, že karty SanDisk SD a microSD Express budú k dispozícii u autorizovaných predajcov, e-shopoch a v obchode Western Digital tento rok v lete.   

SanDisk® SD Express (128 GB / 256 GB) – Až 4,4krát vyššia prenosová rýchlosť než doposiaľ najrýchlejšia karta SD™ UHS-I spoločnosti Western Digital1. Táto karta sa skvele hodí pre dátovo náročné pracovné postupy a výkonné fotoaparáty a ďalšie kompatibilné zariadenia. Karta je spätne kompatibilná s dnešnými zariadeniami, a pritom pripravená na budúcnosť.

SanDisk® microSD™ Express (128 GB / 256 GB) – Až 4,4krát vyššia prenosová rýchlosť než doposiaľ najrýchlejšia karta microSD™ UHS-I spoločnosti Western Digital2. Karta SanDisk® microSD Express ponúka bezprecedentnú rýchlosť, úložisko a výkon pre profesionálov, ktorí sa zaoberajú intenzívnymi pracovnými postupmi. Táto karta microSD je taktiež spätne kompatibilná na použitie s dnešnými zariadeniami. 

Profesionáli v oblasti M&E, ktorí vytvárajú videá vo vysokom rozlíšení pomocou najmodernejších fotoaparátov, akčných kamier, dronov a ďalších digitálnych zariadení, môžu byť obmedzení, pokiaľ nemajú dostatočné úložné kapacity. Aby pomohla profesionálom rozvíjať ich tvorivý proces, predstavuje spoločnosť Western Digital na veľtrhu NAB nové prelomové pamäťové karty:

2TB* SanDisk Extreme PRO® SDXC™ UHS-I – Svetovo prvá 2TB pamäťová karta UHS-I SDXC™ ponúka obrovskú úložnú kapacitu na zachytenie viac snímok vo vysokom rozlíšení a záznam viac videí v rozlíšení 4K UHD4 na jednej karte. 

2TB* SanDisk Extreme PRO microSDXC™ UHS-I – Svetovo najrýchlejšia 2TB UHS-I microSD karta a prvá od spoločnosti Western Digital3 je určená na zariadenia so slotmi microSD a umožňuje zachytiť viac obsahu.

Je možné očakávať, že 2TB pamäťové karty SanDisk budú k dispozícii u autorizovaných predajcov, e-shopoch a v obchode Western Digital tento rok v lete.  

4TB* SanDisk Extreme PRO SDUC™ UHS-I – Vôbec svetovo prvá 4TB UHS-I SD karta poskytuje neuveriteľnú kapacitu v rovnakej veľkosti formátu SD. Nová karta, ktorá využíva štandard SDUC (Secure Digital Ultra Capacity), ktorý umožňuje kapacitu až 128 TB, by mala byť uvedená na trh v roku 2025 a bude predstavená na veľtrhu NAB 2024. Návštevníci veľtrhu získajú, ako prví, predstavu o tom, ako 4TB kapacita SD karty rozšíri kreatívne možnosti fotoaparátov a notebookov.

Zvýšenie efektivity pracovných postupov: Rozšírenie možností vďaka obrovskej kapacite a extrémnemu výkonu

Oceňovaný rad prvotriednych stolných externých diskov SanDisk Professional je teraz postavený aj na 24TB* pevných diskoch Ultrastar® podnikovej triedy s 7200 otáčkami za minútu. Tieto disky lepšie podporujú náročné pracovné postupy v rozlíšení 4K, 8K a VR. Nový rad stolových externých diskov SanDisk Professional s 24TB riešením je možné zakúpiť u autorizovaných predajcov, e-shopoch a v obchode Western Digital Store.

24TB* G-DRIVE® – Ultraspoľahlivé úložisko podporujúce USB-C™ (10 Gb/s) pre rýchle zálohovanie.

24TB* G-DRIVE PROJECT – Zálohujte a ukladajte cennú prácu na projektoch. Kompatibilný s rozhraním Thunderbolt 3™ a USB-C (10 Gb/s). Obsahuje taktiež slot PRO-BLADE™ SSD Mag pre modulárny výkon SSD pri zdieľaní a úpravách na rôznych zariadeniach.

48TB* G-RAID® MIRROR  – Dodáva sa vo formáte RAID 1 (zrkadlenie), ktorý automaticky vytvára duplikát pracovných súborov na redundanciu dát. Kompatibilný s rozhraním Thunderbolt 3™ a USB-C (10 Gb/s). Je taktiež vybavený slotom PRO-BLADE™ SSD Mag pre modulárny výkon SSD pri zdieľaní a úpravách na rôznych zariadeniach.

96TB* G-RAID SHUTTLE 4  – Prenosné 4šachtové hardvérové riešenie RAID umožňuje superrýchly prístup a editáciu videa v reálnom čase. Toto zariadenie sa dodáva vo formáte RAID 5 a podporuje konfigurácie RAID 0, 1 a 10.

192TB* G-RAID SHUTTLE 8 – Prenosné 8šachtové hardvérové riešenie RAID pre tých, ktorí potrebujú masívne úložisko pre konsolidované zálohovanie či už na lokáciách alebo v štúdiu.  Podporuje konfigurácie RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50 a 60 a poskytuje prenosové rýchlosti až 1690 MB/s pri čítaní a 1490 MB/s pri zápise vo východiskovom nastavení RAID 5.5.

Zvládnutie obrovských dátových nárokov: Zvýšenie škálovateľnosti a flexibility pre rozsiahle pracovné postupy 

Úložné platformy spoločnosti Western Digital sú navrhnuté tak, aby riešili kolosálne dátové výzvy v odvetví M&E pomocou nákladovo efektívneho úložiska podnikovej triedy, ktoré ponúka škálovateľnosť, odolnosť a mobilitu pre televízne a filmové spoločnosti, CDN, produkčné spoločnosti a filmové štúdiá. 

Western Digital Ultrastar® Transporter – Vysoko výkonná veľkokapacitná platforma s vysokou priepustnosťou dát, na zachytenie dát, ich ukladanie a mobilitu. Ponúka až 368 TB* rýchleho výkonu NVMe™ SSD a dvojportovou konektivitu 200 Gb/E na ukladanie, editáciu a fyzický prenos denných záznamov a rozsiahlych súborov z jedného miesta na druhé, vrátane cloudu, čo môže ušetriť dni alebo týždne v porovnaní s používaním online služieb na prenos súborov.  Vezmite si ich na miesto, kde pripojenie k sieti nemusí byť uskutočniteľné kvôli nákladom alebo zlej konektivite. Váži menej než 14 kg, má odolnú konštrukciu šasi a obsahuje osvedčený prepravný kufor.  Ponúka dodatočné zabezpečenie dát pomocou puzdra s ochranou proti neoprávnenej manipulácii a je navrhnuté tak, aby spĺňalo požiadavky štandardu FIPS 140-2 úrovne 2 s TPM (Trusted Platform Module) verzie 2.  

Western Digital Ultrastar® Data102 JBOD – Spoľahlivá externá úložná platforma s vysokou hustotou pre hromadné ukladanie a zálohovanie s online prístupom k archívu dát a nearline obsahu. Toto riešenie tretej generácie podporuje rýchlosti až 24 Gb SAS do hostiteľského počítača, čo zabezpečí budúcnosť vašej investície. Platforma Data102 3000 poskytuje až 2,65 PB* v skrini 4U a podporuje najnovšie pevné disky Ultrastar s kapacitou 24 TB, vrátane teraz dodávaných pevných diskov Ultrastar DC HC580 SAS. Je vybavená jedinečnými inováciami spoločnosti ArcticFlow™ a IsoVibe™, ktoré preukázali 62% zníženie nutnosti výmeny pevných diskov spôsobené teplom a vibráciami v porovnaní s generáciou bez týchto inovácií.