Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vylepšená platforma OpenFlex Data24 s novým zariadením RapidFlex Fabric Bridge a dvojportovými SSD diskami Ultrastar NVMe zjednodušuje nasadenie NVMe-oF pre disagregované úložisko novej generácie

Cloudové úložisko, vzdialené periférne zariadenia a podnikové riešenia. Tu všade architekti dátových centier nasadzujú vyššiu úroveň flash pamätí, aby uvoľnili potenciál umelej inteligencie, objektových úložísk, zdieľaných súborov a ďalších technológií. Zároveň sa zameriavajú na kontrolu výdajov a musia nájsť riešenia, ktoré im pomôžu efektívnejšie spravovať, škálovať a využívať úložné zariadenia. To je hnacou silou rastúceho trendu disagregácie a zdieľania technológie NVMe-oF (NVMe flash over fabric) pre zlepšenie výkonu, dostupnosti a flexibility úložných zdrojov.

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC), ktorá pomáha zákazníkom zjednodušiť nasadenie úložísk NVMe/NVMe-oF, dnes oznámila uvedenie vylepšenej technológie na platforme OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF JBOF spolu s novou generáciou zariadení RapidFlex A2000 a C2000 NVMe-oF fabric bridge (FBD). Ďalšou novinkou je dvojportový disk SSD Ultrastar DC SN655 PCIe® Gen 4.0 NVMe. Tieto nové úložné riešenia predstavujú ekosystém, ktorý zákazníkom poskytuje väčšiu flexibilitu a možnosť voľby pre zjednodušenie nasadenia NVMe a NVMe-oF.

Western Digital je teraz jedinou spoločnosťou disponujúcou vertikálnou integráciou zameranou na dáta na oboch koncoch ethernetového vedenia, a poskytuje riešenia, v ktorých dáta putujú od serverového iniciátora k cieľovému úložisku.

„Technológia NVMe-oF je pripravená spôsobiť revolúciu v infraštruktúre moderných dátových centier, pretože dokáže uvoľniť výkon SSD diskov NVMe a zároveň efektívne zdieľať a škálovať flash pamäť medzi viacerými servermi a aplikáciami,“ povedal Randy Kerns, hlavný stratég spoločnosti The Futurum Group. „Spoločnosť Western Digital so svojim rozširujúcim sa portfóliom riešení NVMe-oF pokračuje v podpore rastu ekosystému a otvorených štandardov, čo ju stavia do vynikajúcej pozície, aby mohla pokračovať v presadzovaní nových technológií pri širokom spektre využitia.“

Plne integrovaná úložná platforma OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF

Western Digital OpenFlex Data24 3200 je plne integrovaná úložná platforma NVMe-oF, ktorá rozširuje výkon NVMe flash pamäti v rámci architektúry zdieľaného úložiska. Oddelením úložných prostriedkov od výpočtových a ich zdieľaním cez Ethernet sa OpenFlex Data24 stáva široko dostupnou pre viac aplikácii a serverov, čo umožňuje lepšiu kontrolu zdrojových dát a škálovateľnosť prostriedkov. To vedie k lepšiemu využitiu úložiska bez zvýšených nárokov na ďalšiu kapacitu a obmedzenie výkonu.

Pomocou jednotiek RapidFlex FBD umožňuje zariadenie Data24 3200 pripojiť až šesť hostiteľov bez prepínača. Prepínané prostredie umožňuje škálovať ešte viac hostiteľov a platforiem Data24 a poskytuje možnosti škálovania od stoviek terabajtov až po petabajty NVMe flash s veľmi nízkou aplikačnou latenciou. Okrem RDMA cez konvergovaný Ethernet (RoCE) je teraz vylepšené zariadenie Data24 vybavené novou podporou pripojenie TCP. Zariadenie Data24 3200, ktoré je k dispozícii na platforme 2U s 24 pozíciami a na ktoré je poskytovaná päťročná obmedzená záruka, je skonštruované tak, aby poskytovalo nízku spotrebu, vysokú dostupnosť a spoľahlivosť podnikovej triedy s kapacitou až 368 TB1 v jedinej platforme dvojportových SSD diskov PCIe Gen 4.0 s nízkou latenciou.

Nová generácia jednotiek RapidFlex FBD: ASIC A2000 a karta PCIe C2000 Fabric Bridge

Rad zariadení RapidFlex NVMe over fabric bridge poskytuje základné stavebné kamene pre výrobcov OEM/ODM a veľké organizácie, ktoré využívajú DIY prístup ku svojej softvérovo definovanej infraštruktúre pre pracovné záťaže novej generácie založené na vysoko škálovateľnom zdieľanom úložisku cez ethernetovú sieť. Tieto FBD druhej generácie s nízkou spotrebou a vysokým výkonom sa dodávajú v dvoch verziách: radič RapidFlex A2000 a RapidFlex C2000, ktorý umiestňuje čip A2000 na adaptér PCI pre vysoký výkon riešenia, ako je nový OpenFlex Data24.

Nový RapidFlex FBD je jedinečné zariadenie, ktoré exportuje zbernicu PCI cez Ethernet, takže externe pripojené disky SSD sa tvária, ako by boli lokálne priamo na serveri. Nový rad taktiež zdvojnásobuje výkon vďaka dodatočnému portu 100 GbE (2x 100Gb ethernetové porty) prispôsobenému 16 linkám PCIe Gen 4.0 a poskytuje koreňový komplex PCIe v rámci všetkých polí NVMe all-flash, čo uľahčuje kvalifikáciu a nasadenie. Jednotky A2000 a C2000 FBD pridávajú k existujúcim možnostiam cieľového režimu možnosť iniciačného režimu, takže zákazníci teraz môžu vo svojich serveroch nasadiť nákladovo efektívnejšie iniciačné karty s nižšou spotrebou namiesto bežnej ethernetovej sieťovej karty na pripojenie NVMe-oF.

Dvojportový SSD disk NVMe Ultrastar DC SN655 podnikovej triedy

Ultrastar DC SN655 je cenovo výhodný, dvojportový, vysokokapacitný SSD disk PCIe Gen 4.0 NVMe určený pre zákazníkov z oblasti cloudu, OEM a podnikovej sféry, ktorí potrebujú vysokovýkonné a vysokokapacitné úložisko pre rôzne aplikácie a pracovné záťaže, ako sú disagregované úložisko, objektové úložisko, úložné servery a ďalšie kritické aplikácie.

Ultrastar DC SN655 je vertikálne integrovaný SSD disk, ktorý poskytuje jednoduchú, škálovateľnú, jednoportovú alebo dvojportovou cestu k zabezpečeniu nepretržitého prístupu k dátam pre podnikové požiadavky na vysokú dostupnosť. Nové SSD taktiež navyšuje kapacitu od 3,84 TB na 15,36 TB1 a cieli na úložisko i výpočtové aplikácie so zmiešanou záťažou. Navyše zvyšuje spoľahlivosť disku na 2,5 milióna hodín strednej doby medzi poruchami (predpokladaná MTF). Model SN655 navyše dosahuje viac než jeden milión maximálnych IOP pre náhodné čítanie a vylepšenie kvality služieb (Qos) pre veľké neštruktúrované pracovné záťaže.2 Dodáva sa v 15mm formáte U.3 a je spätne kompatibilný s formátom U.2. Nový SSD disk SN655 ponúka taktiež ďalšie podnikové funkcie, ako je ochrana proti výpadku napájania a ochrana dátovej cesty end-to-end pre dostupnosť dát v prípade potreby. „Vzhľadom k tomu, že sa disagregované úložiská NVMe stávajú realitou a objem dát rastie exponenciálne, je naším cieľom poskytnúť dátovým architektom spoľahlivé a dôveryhodné SSD disky a zjednodušené riešenia NVMe-oF, ktoré im pomôžu zabezpečiť budúcnosť ich úložnej stratégie a poskytnúť nekompromisný výkon v meradle, ktoré splní neustále sa meniace požiadavky na pracovnú záťaž,“ povedal Kurt Chan, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Platforms spoločnosti Western Digital. „Spojením technológií RapidFlex a Ultrastar do riešení Data24 poskytuje spoločnosť Western Digital organizáciám transformačný spôsob zdieľania pamäti flash novej generácie, ktorý prináša vyšší hodnotu ich podnikaniu.“