Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové inovácie znižujú celkové náklady na vlastníctvo zákazníkom ponúkajúcim hyperškálovateľné cloudové riešenia a urýchľujú prijatie technológie SMR.

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) v priebehu online tlačovej konferencie What’s Next Western Digital oznámila, že dodáva ako prvá vo svojom odvetví vybraným zákazníkom poskytujúcim hyperškálovateľné cloudové úložisko prvé vzorky pevných diskov s kapacitou 22 TB CMR a 26 TB SMR¹.  Navyše spoločnosť posilňuje svoje vedúce postavenie v hustote zápisu, a poskytuje tým zákazníkom nástroje na ďalšie zníženie nákladov na vlastníctvo (TCO).

Rozsiahle technologické portfólio a vedúce postavenie pri hustote zápisu stavia spoločnosť Western Digital do centra inovácií pre ukladanie dát. Využitím svojich jedinečných technológií OptiNAND™, ePMR, TSA, HelioSeal® a najnovšie aj UltraSMR sa stáva Western Digital firmou s vedúcim postavením na trhu pevných diskov a postupuje ďalej, na ceste k diskom ePMR s kapacitou vyššou než 30 TB.

“Ako dlhodobý partner popredných poskytovateľov cloudových úložísk rozumieme ich jedinečným požiadavkám pri budovaní cloudovej infraštruktúry budúcnosti. Pri pevných diskoch investujeme do mnohých inovácií vrátane technológií pre vyššiu hustotu záznamu,” hovorí Ashley Gorakhpurwalla, EVP a GM pre HDD Business Unit spoločnosti Western Digital, a dodáva: “Našim zámerom pri tejto taktike rozvoja nie je len reagovať na požiadavky ohľadne kapacity, ktorú vyžadujú svetovo najväčší poskytovatelia cloudových služieb, chceme taktiež poskytnúť cestovnú mapu, ktorá by podporila vývoj v ekonomike dátových centier v budúcich desaťročiach. Základom cestovnej mapy pevných diskov Western Digital sú technológie ePMR, OptiNAND a najnovšie aj UltraSMR. Naši cloudoví zákazníci môžu pokračovať v rýchlom škálovaní pri svojom podnikaní a využívať výhody našich inovácií pre znižovanie celkových nákladov na vlastníctvo.”

Technológie OptiNAND, UltraSMR a ePMR pre nižšiu TCO pri cloudových úložiskách

Nové disky ePMR využívajú technológiu Western Digital OptiNAND a umožňujú dosahovať bezprecedentnú úroveň kapacít, výkonu a dátovej odolnosti. Pevné disky CMR s kapacitou 22 TB zahŕňajú technológiu OptiNAND a prinášajú najvyššiu hustotu 2,2 TB/platňa na platforme HelioSeal pri pevnom disku s desiatimi platňami.

Nová technológia UltraSMR spoločnosti Western Digital s architektúrou OptiNAND a proprietárnym firmvérom využíva hardvérové vylepšenia na systémovej úrovni HDD a zavádza kódovanie veľkých blokov dát spolu s pokročilým algoritmom na opravu chýb, ktorý zvyšuje počet stôp na palec (TPI) a umožňuje vyššiu kapacitu. Výsledkom je nový 26TB pevný disk Western Digital Ultrastar® DC HC670 UltraSMR, ktorý poskytuje 2,6 TB na platňu a ponúka o 18 % vyššiu kapacitu pre zákazníkov cloudových služieb, ktorí optimalizujú svoje zostavy, aby využili výhody technológie SMR. Vzhľadom k tomu, že poskytovatelia cloudových služieb stále častejšie zaraďujú SMR do svojich plánov pre dátové centrá, je kapacita 26 TB zlomovým bodom urýchľujúcim prijatie tejto technológie.

Tieto pevné disky s jedinečnou architektúrou OptiNAND a technológiou ArmorCache™ poskytujú zákazníkom taktiež výkonnosť funkcie WCE (Write Cache Enable) v kombinácii s ochranou dát WCD (Write Cache Disable), čo zvyšuje ochranu dát alebo odolnosť v prípade núdzového vypnutia (EPO). Prvýkrát v histórii pevných diskov poskytuje táto funkcia Write Cache Data Safety užívateľom výkon aj ochranu dát bez ohľadu na zvolený režim. Architektúra OptiNAND prináša diskom výrazné zvýšenie výkonu aj v režime WCD, ktoré je najväčšie pri náhodnom zápise s prenosmi väčších dátových blokov. Pri bežnej dĺžke prenosu 256 kB a viac sa IOPS a prenosová rýchlosť zvyšujú o viac než 40 % v porovnaní s diskami bez architektúry OptiNAND, pričom pri dĺžke prenosu 1 MB dosahujú špičkové zvýšenie o viac než 80 %. Viac tu.

Dostupnosť pevných diskov 22 TB CMR a 26 TB UltraSMR: 

• 22TB Ultrastar DC HC570 HDD a nový 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD sú dodávané v podobe overovacích vzoriek vybraným zákazníkom. Dodávky DC HC570 HDD do distribučného kanálu začnú od leta 2022. UltraSMR HDD budú dodávané vybraným zákazníkom taktiež od leta 2022. 

• Úložiská Ultrastar Data60 a Data102 JBOD s novými diskami 22 TB CMR Ultrastar prinesú od leta 2022 odvetvovo najvyššiu hustotu zápisu na plne optimalizovanej platforme s pridanou odolnosťou a spoľahlivosťou dát pre softvérovo definované úložisko.

• Inovácia s technológiou OptiNAND naprieč portfóliom pevných diskov Western Digital sa prejaví taktiež  dodávkami 22TB pevných diskov WD Purple® Pro určených pre video a dohľadové systémy, pevných diskov WD Red® Pro pre NAS riešenie a WD Gold® pre systémových integrátorov a resellerov poskytujúcich služby stredným a malým firmám.  Všetko v priebehu leta 2022.