Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Fínska spoločnosť Wolt otvorí koncom roka na Slovensku prvé kamenné obchody Wolt Market s expresnou donáškou.

Budú fungovať výlučne ako obchody s rozvozom potravín a tovarov základnej potreby. Kuriéri budú doručovať len do krátkych vzdialeností, čím čas doručovania neprekročí 20 minút. Prvý Wolt Market sa otvorí v centre Bratislavy a ponúkne sortiment s približne 2000 položkami. Ambície Woltu na Slovensku sú veľké, po Bratislave plánuje otvoriť obchody aj v ďalších väčších mestách. Aktuálne zostavuje tím, ktorý bude zodpovedný za rozvoj nového konceptu Wolt Market na Slovensku.

Kombináciou rýchlej donášky, zaujímavého sortimentu a excelentnej zákazníckej podpory chce Wolt posunúť donášku potravín na Slovensku na novú úroveň. Koncept funguje už v niekoľkých krajinách. Pilotné testovanie Wolt Marketu prebehlo vlani vo Fínsku a v Grécku a okrem Slovenska sa nové Wolt Markety budú otvárať napríklad aj v Česku, Poľsku, Dánsku, Estónsku, Litve a Lotyšsku.

Prvé Wolt Markety na Slovensku ponúknu zákazníkom sortiment so zhruba 2000 rôznorodými položkami, najmä potraviny a drogériu, pričom do budúcnosti sa bude ponuka rozširovať. “Vidíme jasne, že zákazníci si čoraz viac zvykajú na rýchlu donášku a už to nie je len o jedle. Wolt má dnes vo svojej aplikácii aj cez 120 obchodníkov s rôznym tovarom, ako sú napríklad potraviny, kvety, knihy. Nový Wolt Market zabezpečí expresné dodacie lehoty, no predovšetkým s ním chceme kazníkom ponúknuť kvalitný servis, na ktorý sú v prípade služieb Woltu zvyknutí. Naše plány na slovenskom trhu sú ambiciózne. Vidíme, že napríklad vo Fínsku sa doručenie objednávky z Wolt Marketu pohybuje v priemere okolo 15 minút,“ uviedol Tomáš Beniak, generálny riaditeľ Woltu na Slovensku.

Wolt do budúcnosti plánuje expanziu Wolt Marketu do iných častí Bratislavy a ďalších slovenských miest. Nateraz je však prioritou jeho spustenie v hlavnom meste a zostavenie silného tímu pre Wolt Market, ktorý bude rozvíjať nový koncept na slovenskom trhu. “Aktuálne prebieha výberové konanie na viacero pozícií pre Wolt Market. Nový tím bude plne zodpovedný za prevádzku a rozvoj Wolt Marketu a získavanie partnerov-dodávateľov. Podľa našich skúseností, Wolt Market v iných krajinách zvýšil záujem aj o dodávky od všetkých našich retailových partnerov,“ dodal Tomáš Beniak.

Značky: