Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, v minulom roku pripravila ako ďalšiu formu komunikácie pre svoju najpredávanejšiu značku formát „Brand Talks“ vo forme špecializovaných workshopov pre zástupcov médií.

Dnes sa uskutočnilo ďalšie zo série podujatí, ktoré bolo pripravené v spolupráci so spoločnosťou Volkswagen Slovakia. Témou bolo Materiálové laboratórium.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vo svojom bratislavskom závode už od roku 2001 prevádzkuje Materiálové laboratórium. Na tomto unikátnom pracovisku pomocou najmodernejších prístrojov a zariadení testuje materiály a diely používané pri výrobe automobilov. Spektrum materiálov je veľmi široké, siaha od plastových dielov cez kože, umelé kože, textílie, koberce, gumené diely (napr. tesnenia a hadice), fólie a kovové diely až po prevádzkové kvapaliny.

Materiálové laboratórium všetky tieto činnosti pôvodne vykonávalo pre potrebu značiek koncernu Volkswagen, no po získaní certifikácie Slovenskou národnou akreditačnou službou (SNAS) podľa medzinárodnej normy EN ISO/IEC 17025: 2017 je ako nezávislé laboratóriu oprávnené poskytovať akreditované skúšky v štyroch oblastiach aj pre externých klientov.

V rámci workshopu Eva Peťková Hýrošová, vedúca Materiálového laboratória, predstavila zástupcom médií jeho činnosť a následne mohli účastníci workshopu priamo sledovať ukážky skúšok realizovaných expertmi ako napríklad:

–           mikroskopická kontrola materiálov,

–           posudzovanie vlastnosti tesnení

–           skúška pevnosti bezpečnostných pásov,

–           pachové skúšky,

–           vysokotlakové čistenie z hľadiska odolnosti laku

–           výroba vzorky na skúšku zvarových spojov.  Interaktívne podujatie poskytlo zástupcom vybraných motoristických médií veľmi zaujímavý pohľad do jedného z oddelení značky Volkswagen, ktorá zostáva skrytá bežným návštevníkom závodu v rámci prehliadok pre verejnosť. Materiálové laboratórium Volkswagen Slovakia špičkovej úrovne je k dispozícii aj pre externých zákazníkov na široké spektrum akreditovaných i neakreditovaných skúšok.  

Značky: