Nech je počítač krajší.

Na konferencii Digital Assembly 2016 v Bratislave nás zaujal stánok spoločnosti Xerry. Túto firmu založili dvaja Slováci, ktorí sa rozhodli, že budú vyrábať drevené počítače.

Rozmery konštrukcie týchto počítačov pripomínajú zariadenie Intel NUC. Ide o minipočítač, ktorý môžete mať položený aj na pracovnom stole a zaberá minimum priestoru. V porovnaní s NUCom sa Xerry odlišuje najmä dizajnom. Drevená konštrukcia dáva počítačom jedinečný vzhľad.

Podľa výrobcu je výhodou aj dotyková plocha na hornej časti konštrukcie, ktorá funguje ako tlačidlo na zapínanie. Xerry počítače si takisto môžu záujemcovia prispôsobiť, niektoré spoločnosti si napr. objednávajú upravené drevené šasi s logom firmy.

Počítače Xerry sa v blízkej budúcnosti objavia na známom portáli Indiegogo. Výrobca chce takýmto spôsobom prezentovať svoj produkt na globálnom trhu. Cena zariadenia sa bude pohybovať na úrovni 899 eur, k dispozícii budú rôzne konfigurácie s procesormi Intel Core i3 až i7.

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Čo dokážu minipočítače Intel NUC a ASUS VivoStick?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit