Oproti predchodcovi bude mať podstatne menší displej. 

Iba pred pár dňami sme sa dozvedeli o spolupráci spoločností Xiaomi a Leica. Pokým táto správa hovorila väčšinou o modeli Xiaomi 12 Ultra, teraz sa dozvedáme aj nové správy o menšom a lacnejšom modeli série.

Leaker Kacper Skrzypek zverejnil správy o novom zariadení, ktoré sa na internete objavilo s číslom modelu 2112123AG a kódovým označením „psyche„. Je teda zrejmé, že tento smartfón bude priamym nástupcom modelu Mi 11X, ktorý bol na trh uvedený tento rok v apríli. 

Xiaomi 12X bude údajne vybavený čipovou sadou Snapdragon 870, rovnako ako Mi 11X. Amoled displej by mal mať rozmery 145,4 × 65,4 mm, čo odpovedá uhlopriečke 6,28-palca. V prípade novej generácie Xiaomi 12X tak príde k výraznému zmenšeniu displeja, keďže predchodca mal uhlopriečku 6,67-palca.

Xiaomi Mi 11X sériaZdroj: Xiaomi
Xiaomi 12X oproti predchodcovi veľa zmien neprinesie

V prípade technológií displeja nebude chýbať podpora 120 Hz obnovovacej frekvencie, rozlíšenie FullHD+ a HDR10. Zariadenie bude údajne vybavené aj 50 Mpx fotoaparátom, čo je oproti 48 Mpx fotoaparátu Mi 11X iba malá zmena. Skôr ako na rozlíšenie sme však zvedaví na ostatné parametre celej zostavy fotoaparátov.

Nie je však vylúčené, že model Xiaomi 12X bude pre rôzne trhy uvedený aj pod značkami Redmi a Poco. Išlo by tak o tradičnú stratégiu spoločnosti Xiaomi.

Dátum predstavenia a dostupnosť modelu Xiaomi 12X zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.