Krátko pred uvedením na trh spoznávame všetky dôležité parametre pripravovaných vlajkových lodí.

Doplnené 7. decembra:

Séria Xiaomi 13 mala byť pôvodne predstavená 1. decembra. Spoločnosť sa však túto akciu rozhodla zrušiť, údajne z dôvodu úmrtia bývalého čínskeho vodcu Ťiang Ce-mina. Hoci iba pred pár dňami sme spoznali nový možný dátum uvedenia smartfónov Xiaomi 13 a 13 Pro na trh, zdá sa, že konferencia spoločnosti sa presunie na ešte neskorší dátum.

Je potrebné podotknúť, že spoločnosť Xiaomi zatiaľ žiadny nový termín predstavenia svojej vlajkovej série Xiaomi 13 oficiálne nepotvrdila. Aj napriek tomu môžu byť veľmi dobrou indíciou snímky obrazovky z Mi Store. Tie naznačujú, že modelový rad Xiaomi 13 bude uvedený v nedeľu 11. decembra o 12:00 nášho času.

Okrem telefónov série Xiaomi 13 očakávame, že spoločnosť predstaví viacero produktov, ako napríklad MIUI 14, hodinky Xiaomi Watch S2 a slúchadlá Xiaomi Buds 4. Do programu prezentácie by sa mal údajne zmestiť aj prvý počítač spoločnosti Xiaomi Mini Host.

Zdroj: GizmoChina

Pôvodný článok z 3. decembra:

Predstavenie série Xiaomi 13 malo prebehnúť už 1. decembra, avšak vieme, že sa tak nakoniec nestalo. Odloženie udalosti poskytlo dostatok času na to, aby sme spoznali ďalšie dôležité technické parametre dvoch vlajkových modelov – Xiaomi 13 a 13 Pro. Aj vďaka portálu GSMArena sa teraz dozvedáme posledné detaily, ktoré sa týkajú fotoaparátov, pamäte RAM a vnútorného úložiska.

Xiaomi 13 a 13 Pro prídu v týchto konfiguráciách pamäti – 8/128 GB, 8/256 GB, 12/256 GB a 12/512 GB. Pokým konfigurácia 8/128 GB príde s úložiskom UFS 3.1, tak ostatné verzie už budú využívať nové UFS 4.0. Dôležitý je aj údaj o pamäti RAM, ktorá by mala byť pri všetkých modeloch LPDDR5X. Súčasťou výbavy bude samozrejme aj nový čipset Snapdragon 8 Gen 2. Xiaomi tiež potvrdilo, že nová generácia vlajkových smartfónov bude mať odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68.

Xiaomi 13 a Xiaomi 13 ProZdroj: weibo
Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro

Nová várka informácií ponúka detailný pohľad aj na farebné verzie série Xiaomi 13. Telefóny prídu minimálne v štyroch farebných vyhotoveniach, avšak k dispozícii bude aj jedna limitovaná edícia.

Pravdepodobne najviac zaujme farebná verzia Distant Mountain Blue, ktorá by mala byť aplikovaná na kožu. Jednou z verzií je aj Wilderness Green, ktorá sa bude týkať klasického skleneného vyhotovenia. Rovnako by na tom mali byť aj verzie Ceramic Black a Ceramic White. Otázne je, že či tieto dve verzie budú mať iba jedinečné farebné prevedenie, alebo skutočne dostanú keramickú zadnú stenu.

Okrem farieb sa však dozvedáme aj ďalšie detaily ohľadne fotoaparátov. Pokým niektoré z nich sme spoznali skôr, nový únik ich veľmi dobre dopĺňa.

Xiaomi 13 a Xiaomi 13 ProZdroj: weibo
Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 bude mať 54 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX800 a OIS. Do výbavy sa dostal aj 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom OmniVision OV13B a 10 Mpx fotoaparát s teleobjektívom s 3,2-násobným priblížením a senzorom Samsung S5K3K1. Klasický model bude vybavený 4 500 mAh so 67 W káblovým nabíjaním a 50 W bezdrôtovým nabíjaním.

Už skôr sme sa dozvedeli, že Xiaomi 13 Pro bude mať hlavný fotoaparát vybavený 1-palcovým senzorom Sony IMX989 a optickou stabilizáciou. Aj v prípade Xiaomi 13 Pro ide o rovnaký 50 Mpx senzor, ktorý sme už mohli vidieť pri modeli Xiaomi 12S Ultra.

Pro model bude mať vo výbave aj 50 Mpx fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom a senzorom Samsung JN1. Aj tretí senzor vo výbave Xiaomi 13 Pro bude mať rozlíšenie 50 Mpx. Ide taktiež o Samsung JN1, ktorý bude spolupracovať s teleobjektívom s 3,2-násobným optickým priblížením. Kapacita batérie bude pri Pro modeli 4820 mAh. Bude podporovať 120 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Xiaomi 13 a Xiaomi 13 ProZdroj: weibo
Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro

S novou sériou Xiaomi 13 by mali byť na trh uvedení aj ďalšie zaujímavé novinky. Okrem nových hodiniek Xiaomi Watch S2 by sme mali počas nadchádzajúcej udalosti spoznať aj nové slúchadlá, stolný počítať, router, projektor, ako aj celkom nové používateľské rozhranie MIUI 14.

Všetky tieto novinky budú predstavené v novom termíne už 8. decembra.

Zdroj: GSMArena, Smartprix

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.