Najnovšie úniky poukazujú na predstavenie dvoch očakávaných noviniek od Xiaomi aj Huawei.

Výrobcovia smartfónov z Číny dokážu občas poriadne pomeniť trh. Vlajkové lode sa neustále predbiehajú, ktorá z nich prinesie čo najlepšie špecifikácie a porazí tak konkurenciu. S Čínou sa tak neodmysliteľne spájajú výrobcovia ako napríklad Xiaomi či Huawei, ktorí plánujú v najbližších mesiacoch takéto vlajkové lode predstaviť a zabojovať tak o pozíciu kráľa všetkých Android smartfónov. Kedy však tieto modely na trh prídu?

Najnovšie úniky, na ktoré poukázal tipster Fixed Focus Digital na sociálnej sieti Weibo, naznačujú blízke predstavenie modelov z dielne čínskych gigantov. Jedným z pripravovaných modelov má byť pritom Xiaomi 14 Ultra a druhým zasa Huawei P70, ktorý nadviaže na populárnu sériu smartfónov s prémiovým fotoaparátom.

Huawei P70 už v marci, Xiaomi zasa v apríli

Modelový rad Huawei P60 prišiel na trh koncom marca tohto roku a priniesol jeden model dokonca na globálny trh. Ten si okamžite, aj napriek obavám z nemožnosti využívať Google služby, získal popularitu a dnes je z neho jeden z najlepších fotomobilov na svete. V príprave je už však aj nástupca známej série, ktorý by mal získať označenie Huawei P70. Podľa posledných únikov majú tieto modely prísť na trh už počas marca 2024.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Svoje vlajkové lode má pripravovať na globálny trh aj čínske Xiaomi. Modelový rad Xiaomi 14 sa už stihol predstaviť v rámci čínskeho trhu, no na globálny trh zatiaľ neprišiel. Globálne predstavenie zatiaľ dvojice smartfónov by pritom mohlo prebehnúť začiatkom budúceho roka. Po predstavení základného modelu a jeho Pro verzie sa však zvyčajne neskôr odhaľuje aj model s označením Ultra a inak to nebude ani budúci rok. Xiaomi 14 Ultra by sa totiž mal predstaviť už v apríli 2024.

Poznáme detaily aj o ďalších telefónoch

Okrem Xiaomi a Huawei má podľa tipstera na vlajkovej lodi pracovať aj spoločnosť vivo. Tá má pripravovať model vivo X100 Ultra, ktorý by bol prvým telefónom v sérii, ktorý by označenie Ultra využil. Pôvodne sa telefón mal označovať ako vivo X100 Pro+, no výrobca má zrejme v pláne svoje označovanie telefónov mierne pozmeniť.

Vo výbave tohto telefónu má pritom zahviezdiť čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý by odlišoval model s prívlastkom Ultra od ďalších telefónov série. Tie totiž podľa všetkého vsadia na čipset MediaTek Dimensity 9300. Model vivo X100 Ultra má na trh prísť taktiež v apríli 2024, rovnako ako aj model od spoločnosti Xiaomi.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.