Niektoré potešia, iné sklamú.

Modely Ultra patria k tomu najlepšiemu, čo Xiaomi ponúka. Sú nielen výkonné, ale aj veľmi dobre vybavené. Hoci o modeli Xiaomi 14 Ultra nepočuje prvýkrát, tak najnovšie informácie pochádzajúce od leakera Digital Chat Station umožňujú získať celkom nový pohľad na toto pripravované zariadenie.

Xiaomi 14 Ultra by mal prísť vo výraznom dizajne s jemne zahnutým displejom po stranách. Je však možné, že do tohto vlajkové telefónu roka 2024 sa nakoniec nedostane satelitná komunikácia, čo môže byť sklamaním pre veľa používateľov, ktorí túto funkciu očakávali. Je preto možné, že tá by sa mohla nakoniec dostať do modelu Xiaomi 14 Pro, ibaže tento telefón vraj nebude podľa nedávnej správy uvedený na globálny trh, čo je škoda.

Xiaomi 14 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 14 Pro

Budúcoročný Xiaomi Ultra by mal byť taktiež veľmi dobre vybavený aj v oblasti fotoaparátov, čo naznačujú nasledovné špecifikácie. Zariadenie by malo obsahovať až štyri 50 Mpx fotoaparáty s vlajkovými senzormi Sony LYT-900, vrátane dvoch teleobjektívov s ohniskovou vzdialenosťou v rozsahu 0,5×, 1×, 3,2× a 5×. Veľmi pôsobivá je aj 1024-kroková variabilná clona v rozsahu f/1.6 – f/4.0. Vo výbave sa bude samozrejme nachádzať aj vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu, ktorý bude ponúkať nekompromisný výkon a pokročilé AI.

Zariadenie bude vybavené väčšou a lepšou 5180 mAh batériou s podporou 90 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania, ktorá zabezpečí dlhé používanie bez obmedzení. Xiaomi 14 Ultra bude obsahovať aj rýchly ultrazvukový senzor odtlačkov prstov, čo môže posunúť autentifikáciu používateľa na ďalšiu úroveň. 

Predstavenie Xiaomi 14 Ultra je údajne naplánované na apríl 2024.

Zdroj: SparrowsNews, Digital Chat Station

Titulný obrázok: Xiaomi 13 Pro

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.