Aktualizácia na systém HyperOS prebehne v Európe už začiatkom budúceho roka.

Len nedávno čínska spoločnosť Xiaomi oznámila existenciu operačného systému, ktorý nahradí nadstavbu MIUI v ich telefónoch. Neskôr sa objavil oficiálny zoznam telefónov, ktoré získajú aktualizáciu ako prvé, no pochopiteľne sa týkal len čínskych telefónov. Teraz sa však možno pozrieť na zoznam, ktorý sa spája aj s našimi, európskymi smartfónmi.

Na globálny trh príde operačný systém HyperOS začiatkom budúceho roka. V prvom štvrťroku chce Xiaomi aktualizovať prvé smartfóny pričom už teraz vieme, o ktoré modely ide. Tento zoznam zdieľal aj portál gsmchina.com a ak čakáte na nový systém pre vaše Xiaomi, Redmi alebo POCO smartfóny, pozrite sa, či ich náhodou nenájdete na ňom.

Globálna distribúcia HyperOS začne čoskoro

Spoločnosť Xiaomi už pred niekoľkými dňami zdieľala zoznam smartfónov a tabletov, ktoré získajú systém HyperOS vo verzii 1.0 v prvej vlne. Táto vlna má prebiehať počas decembra 2023, resp. januára 2024 a Xiaomi tak chce najskôr aktualizovať drahšie a lepšie vybavené telefóny. Aj globálne vypustenie systému sa však blíži, pričom táto vlna sa bude týkať aj telefónov v Európe.

Xiaomi už teraz pracuje na tom, aby systém pripravilo pre prvé telefóny. Preto sa v databáze nachádza niekoľko verzií systému pre smartfóny, ktoré HyperOS získajú. Možno tak rátať s tým, že budú v Európe aktualizované ako prvé. Ide práve o tieto smartfóny, resp. tablet.

Aktualizácia prinesie užitočné funkcie

Azda najväčšou výhodou operačného systému HyperOS pre smartfóny a iné zariadenia od Xiaomi je to, že pracuje na viacerých platformách. Už teraz vieme, že nebude len výhradou pre smartfóny či tablety, no bude pracovať aj v inteligentných hodinkách či smart TV. Používatelia sa tak pravdepodobne dočkajú systému, ktorý bude zaručovať lepšiu prácu v ekosystéme.

Okrem toho Xiaomi uvádzalo viacero možností využitia AI v systéme. Netreba však zabúdať na to, že HyperOS bude stále postavený na systéme Android a bude podporovať Google služby. Práve toto je niečo, čo môže narozdiel od HarmonyOS od Huawei, zaručiť Xiaomi so systémom úspech.

Zdroj: gsmchina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.