Úniky ohľadom série Xiaomi 15 postupne prichádzajú.

Modelový rad Xiaomi 15 príde na trh ešte tento rok. Ak bude Xiaomi nasledovať plán, ktorý nasadilo minulý rok, tak čínske predstavenie vlajkových lodí by malo prebehnúť v októbri. Odhalený pritom bude aj operačný systém Xiaomi HyperOS vo verzii 2.0 a rovnako sa očakáva, že pôjde o výkonné smartfóny. Xiaomi totiž bude prvým výrobcom, ktorý nasadí čipset Snapdragon 8 Gen 4 od spoločnosti Qualcomm do smartfónov.

S blížiacim sa predstavením, ktoré však nie je zasa tak za rohom ako by sme čakali, sa začínajú objavovať aj informácie o výbave telefónov. Najnovší únik sa sústreďuje na základný model, ktorý by mal získať dve zásadné vylepšenia. Týkať sa budú batérie a fotoaparátu.

Xiaomi 15 s lepšou batériou

Leaker známy pod prezývkou Smart Pikachu na sociálnej sieti Weibo uverejnil príspevok, v ktorom poukazuje na modely zo série Xiaomi 15. Oba modely by podľa neho mali získať batériu, ktorá bude mať aspoň 5000 mAh. Odkazuje teda na základný model série aj jeho Pro verziu, pričom Xiaomi v tomto smere výrazne zlepší výbavu telefónov. Xiaomi 14 totiž ponúkal 4610 mAh batériu a ak jeho nástupca ponúkne až 5000 mAh batériu, vydrží oveľa dlhšie.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Leaker však odkazuje aj na fotoaparáty telefónov. Základný model by mal ponúknuť variabilnú clonu, čo by bolo rovnako vylepšením a príjemnou zmenou. Takéto prvky totiž zvyčajne stretávame len pri drahších telefónoch, Xiaomi 15 by mal však ponúknuť viac ako konkurencia.

Podľa aktuálne dostupných informácií by mal byť základný Xiaomi 15 opäť kompaktným smartfónom. Xiaomi si v tomto segmente získalo množstvo fanúšikov a ak niekto preferuje väčší model, môže siahnuť po Pro, prípadne Ultra verzii. Ako sme však už spomenuli, predstavenie prebehne pravdepodobne v októbri a dovtedy očakávame, že sa množstvo informácií o výbave ešte postupne dozvieme.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.