Pripravovaný model od Redmi má mať 6,3″ displej a veľkú batériu.

Kompaktné smartfóny sú na vzostupe, no nie všetky značky majú takéto modely v portfóliu. Ak si chce človek zvyčajne kúpiť menší smartfón, nemá na výber než siahnuť po prémiovej triede zariadení s vyššou cenou. Aktuálne dostupnými známejšími kompaktnými smartfónmi sú napríklad Google Pixel 9, Xiaomi 14, Samsung Galaxy S24, no aj ďalšie. Pri všetkých sa pritom ráta s tým, že aj ich ďalšia generácia bude kompaktnou a najbližšie k predstaveniu je model Xiaomi 15.

Xiaomi 15 sa má predstaviť už o pár dní na čínskom trhu. Predpokladá sa, že sa tak stane už 23. októbra. Čínske Xiaomi má však portfólio kompaktných smartfónov posilniť, pričom nepôjde ale model v rámci veľkej značky. Xiaomi 15 by malo získať kópiu, ktorá by bola lacnejšia, no aj mierne inak vybavená. Pôjde o smartfón z dielne Redmi a už teraz je jasné, že to bude menší smartfón s prémiovou výbavou.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Leaker Digital Chat Station o existencii kompaktného smartfónu od Redmi rozpráva už dlhšie. Nedávno totiž na sociálnej sieti Weibo zverejnil príspevok, v ktorom sa pýtal, či Redmi potrebuje v portfóliu vysoko výkonný kompaktný smartfón. Táto otázka však bola skutočne len rečnícka, keďže takýto telefón pravdepodobne skutočne vznikne. Vyznačovať by sa mal 6,3″ displejom, ktorý si už Xiaomi overilo v rámci modelov Xiaomi 13 aj Xiaomi 14. Očakáva sa, že s rovnakou veľkosťou uhlopriečky displeja príde aj Xiaomi 15.

Digital Chat Station v novom príspevku rovnako uvádza aj kapacitu batérie takéhoto telefónu, ktorá by mala mať 6000 mAh. Veľkosť batérie má narastať aj v sérii Xiaomi 15 či sérii Redmi Note 14. Xiaomi spolu so sesterskými značkami pracuje na zvyšovaní kapacity batérií a hodnota 6000 mAh nemá byť vôbec ničím výnimočným, najmä v prípade modelov predstavených budúci rok.

Očakáva sa, že kompaktný model od Redmi bude upravenou verziou práve Xiaomi 15 s nižšou cenou. Otázkou ale je, akej série bude tento smartfón súčasťou. Je pravdepodobné, že pôjde o telefón z radu Redmi K80, prípade Redmi Turbo. V oboch prípadoch ide ale o série dostupné v Číne, ktoré sa neskôr objavujú na globálnom trhu pod značkou POCO. Kompaktných telefónov teda bude na trhu viac a Xiaomi so sesterskými značkami do neho prispeje vo zvýšenej miere. Ďalšie značky by na to mali reagovať taktiež, no viac sa zrejme dozvieme až s príchodom nových telefónov začiatkom budúceho roka.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.