Xiaomi SU7 Ultra bude športovým elektromobilom z dielne čínskeho giganta.

Xiaomi vstúpilo do víru elektromobilov ešte minulý rok. V decembri 2023 tak bol oznámený prvý elektromobil Xiaomi SU7, ktorý mal niekoľko verzií v závislosti od výkonu, výdrže a výbavy. V Číne pritom výrobca získal skutočne dobré ohlasy na tento produkt, ktorý sme si mohli aj osobne pozrieť na výstavisku v Barcelone v rámci veľtrhu MWC. V Európe zatiaľ elektromobily od Xiaomi nie je možné nájsť, no v Číne sa začínajú postupne rozširovať.

Čínske Xiaomi tak patrí medzi málo výrobcov smartfónov, ktorí úspešne vstúpili na tento trh, čo je bezpochyby zásluhou aj CEO spoločnosti, Lei Juna. Počas predstavenia skladateľných smartfónov v podobe Xiaomi MIX Flip a MIX Fold4 bol tak demonštrovaný aj nový elektromobil výrobcu v podobe Xiaomi SU7 Ultra. Pôjde o športový elektromobil, ktorý bude majiteľov učiť, ako s ním jazdiť.

Xiaomi SU7 UltraZdroj: arenaev.com
Xiaomi SU7 Ultra

Xiaomi SU7 Ultra by sa mal do predaja dostať už čoskoro, pričom Lei Jun uvádza, že jeho predstavenie prebehne v prvom kvartáli budúceho roka. Predstavenie Xiaomi SU7 Ultra by teda malo prebehnúť medzi mesiacmi január až marec. Nakoľko toto obdobie býva štedré aj na nové smartfóny, očakávame, že nový elektromobil bude demonštrovaný aj po boku série smartfónov Xiaomi 15 pri ich globálnom predstavení. Zopakovať by sa teda mohla situácia z tohto roka, keď sme si vozidlo Xiaomi SU7 Max mohli prezrieť aj na výstavisku MWC.

Po kúpe elektromobilu SU7 Ultra pritom zákazníkov bude čakať akýsi začiatočnícky režim. Ten bude mať za úlohu naučiť majiteľov vozidla, ako s ním jazdiť a neohrozovať tak cestnú premávku. Pred odomknutím plnohodnotného zážitku z vozidla a všetkých funkcií tak budú musieť majitelia prejsť súborom lekcií, ktoré ich zoznámia s vozidlom a jeho možnosťami.

Podľa slov CEO spoločnosti, ktorý o elektromobile aj informuje a stojí za ním, bude Xiaomi SU7 Ultra mierne drahším vozidlom. Nie je známe, čo si pod týmto tvrdením máme predstaviť, avšak Xiaomi je známe nižšími cenami produktov najmä v Číne. SU7 Ultra by sa teda mohol radiť medzi drahšie vozidlá aj na čínske pomery.

Zdroj: arenaev.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.