Pôvodná generácia Mi 10 bola vybavená Snapdragonom 865.

Spoločnosť iba pred niekoľkými týždňami uviedla novú generáciu smartfónov Mi 11, čím predbehla konkurenciu a predstavila prvé zariadenie s čipsetom Snapdragon 888. Nová správa však napovedá, že Xiaomi s radom Mi 10 ešte nekončí. Leaker Digital Chat Station v príspevku na sociálnej sieti Weibo tvrdí, že Xiaomi pripravuje model Mi 10 poháňaný novo predstaveným čipsetom Snapdragon 870

Doteraz všetky modely série Mi 10 používali Snapdragon 865, takže by tento model bol špeciálny a o niečo rýchlejší. Snapdragon 870 je v skutočnosti pretaktovaný 865+, ktorý má namiesto 3,1 GHz taktovanie na 3,2 GHz. Ide síce o detail, ale poteší. Zdroj neuviedol označenie novej verzie Mi 10, pričom vieme, že existenciu Xiaomi smartfónu s čipsetom Snapdragon 870 nespomína prvýkrát. 

Aj Qualcomm potvrdil, že nový čipset bude Xiaomi používať v pripravovanej „vlajkovej lodi“. Medzi ďalších výrobcov, ktorí sa pripravujú na uvedenie smartfónu so Snapdragonom 870 patria OnePlus, Oppo a Motorola.

V prípade ďalších parametrov by nemalo prísť oproti pôvodnej verzii Mi 10 k zásadným zmenám. Novinka si údajne zachová 6,67-palcový Amoled displej, 108 Mpx hlavný fotoaparát a rýchle nabíjanie s výkonom minimálne 30 W. 

Novinka by mala kopírovať ceny pôvodnej série Mi 10 v čase jej uvedenia na trh. Tá by mohla s predstavením Mi 10 so Snapdragonom 870 klesnúť na ešte atraktívnejšiu cenovú úroveň.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 6: Nová generácia príde s GPS, prepracovaným rozhraním a väčším displejom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.