Modelový rad Mi Mix od Xiaomi v tejto oblasti vždy určoval trendy. 

Pred nedávnom sa predstavil zatiaľ posledný zástupca radu – Mi Mix 2s a už sa môžeme tešiť na novinku tejto série. Bude zaujímavé sledovať, ako sa Xiaomi dokáže popasovať so zmenšovaním rámikov tentokrát.

Na základe uniknutého plagátu, ktorý informuje o pripravovanom predstavení novinky je zrejmé, že sa Xiaomi nezľaklo a pomer displeja k telu zaradenia posunie ešte do vyšších hodnôt, ako to pre nedávnom dokázali iné čínske spoločnosti – Vivo s modelom Nex a Oppo s novinkou Find X.

Je pravda, že moderné smartfóny momentálne dosiahli limitov v hornej časti displeja, pričom úzka brada pripravovaného Mi Mix 3 pravdepodobne vyvolá opäť vášne medzi výrobcami za cieľom dosiahnuť čo najväčší pomer displeja k telu zariadenia.

Veľmi dôležitou informáciou z plagáta je aj dátum predstavenia, ktorý je stanovený na 15. septembra. Tento údaj je totožný aj s prvým uniknutým plagátom s podobnými údajmi. Ten dokonca odhalil aj zaujímavé riešenie vyskakovacej prednej selfie kamery, po vzore Vivo NEX.

Je však veľmi pravdepodobné, že Xiaomi si tentokrát nechá za Mi Mix 3 poriadne zaplatiť.  Čínska spoločnosť má totiž ešte pred koncom roka predstaviť „skutočnú“ vlajkovú loď, ktorej cenovka sa vyšplhá až na 800 eur. Bude tým smartfónom Mi Mix 3, alebo sa môžeme tešiť ešte na ďalší prírastok do rodiny Mi?

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Čo reálne prináša Xiaomi Mi A2? (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.