Vydanie novej generácie čipsetu od Qualcommu je pritom stále otázne.

Naposledy, keď sa objavili online informácie o Xiaomi Mi MIX 4, bol nakoniec predstavený model Mi 9 Pro 5G. To však bolo ešte v roku 2019. V tom čase si mnohí mysleli, že druhým 5G telefónom spoločnosti bude Mi MIX 4. Po predstavení Mi 9 Pro 5G, sme už viac o ďalšom MIX telefóne nepočuli. Teda až do dnes, pretože sa tento model znovu objavil a rovno v nástroji Geekbench.

Podľa snímky nástroja GeekBench dosiahol Xiaomi Mi MIX 4 v Single-core teste 922 bodov. V Multi-core teste sa bodové ohodnotenie zastavilo na čísle 3320. Obrázok informuje, že Xiaomi Mi MIX 4 používa platformu Snapdragon 865+ s frekvenciou 2,96 GHz.

Xiaomi Mi Mix 4

Zdroj: GeekBench

To, či Mi MIX 4 bude skutočne vybavený mobilnou platformou Snapdragon 865+ nateraz zostáva neisté. Pred niekoľkými dňami vedúci marketingu Meizu Technology informoval, že so Snapdragonom 865+ by sme tento rok nemali počítať, čo potvrdilo aj vyhlásenie blogera. Ten tvrdí, že čip sa síce dostal k výrobcom, ktorí vykonali testy, ale je veľmi nepravdepodobné, že sa aj skutočne použije.

Snapdragon 865

Bude Snapdragon 865 jediným čipsetom od Qualcommu pre rok 2020?, Zdroj: Qualcomm

Podľa dostupných informácií, ak spoločnosť Qualcomm tento rok uvedie mobilnú platformu Snapdragon 865+, tento čip by mal nakoniec používať aj Xiaomi Mi MIX 4. Ak tento čip nepríde v tomto roku a spoločnosť aktívne pracuje na modeli Snapdragon 875, očakáva sa, že Xiaomi Mi MIX 4 bude vybavené práve týmto čipom. 

Snapdragon 875 je podľa odhadov aj najpravdepodobnejším, pretože predstavenie Xiaomi Mi MIX 4 môže byť pred koncom roka 2020.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

iPhone SE 2020 v teste AnTuTu: Výsledok nehodný čipu A13 Bionic?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.