Výrobca čipov nezopakuje svoju obchodnú stratégiu z roku 2019.

Vlani spoločnosť predstavila čipset Snapdragon 855 v klasickej verzii, pričom v druhej polovici roka uviedla na trh vylepšenú verziu 855 Plus, ktorá ponúkala vyššiu taktovaciu frekvenciu. Rovnaký scenár sa očakával aj tento rok s modelom Snapdragon 865. To, že by Qualcomm mohol pripraviť pre tretí štvrťrok aj jeho vylepšenú verziu Snapdragonu 865 Plus sa predpokladalo ešte pred pár týždňami. Všetko sa vraj teraz mení.

Portál PhoneArena informuje, že predstavenie modelu Snapdragon 865 Plus sa ruší a nebude tak poháňať smartfóny, ktoré mali byť vydané v druhej polovici roka 2020. Túto domnienku podporuje aj vyjadrenie spoločnosti Meizu (nižšie).

Snapdragon 865

Zdroj: PhoneArena

Tento krok v aktuálnej celosvetovej situácii nie je veľkým prekvapením. Nie je však vylúčené, že pokiaľ sa situácia stabilizuje a vznikne na nový čipset dostatok objednávok od výrobcov smartfónov, tak sa môže Snapdragon 865 Plus nakoniec dostať na trh.

Treba však zobrať do úvahy aj fakt, že niektorí výrobcovia vlajkový čipset tento rok ani nepoužijú, práve kvôli jeho vysokej cene.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Apple mení plány: Produkcia iPhone SE Plus a iPhone 12 sa odkladá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.