Patent čínskej spoločnosti je pomerne odvážny.

Z patentu agentúry CNIPA unikla sada patentových snímok, ktorá odhaľuje možné plány spoločnosti Xiaomi pre smartfón ”véčkovej” konštrukcie, ktorá je podobná ako v prípade čerstvo predstaveného telefónu motorola razr. Aj keď sa patenty sprístupnili až teraz, pôvodne boli predložené v auguste 2018.

Celkový dizajn je však od motoroly razr odlišný. Patent Xiaomi zobrazuje  zariadenie, ktoré sa otvára zo štvorca na telefón s pomerne vysokým pomerom strán. Zariadenie má pri uzatvorenom stave malý obdĺžnikový displej a duálny fotoaparát. Vnútorná časť telefónu obsahuje hrubší horný rámik s predným fotoaparátom a potrebnými senzormi.

zdroj: TigerMobiles

Aj keď zo skúseností vieme, že patentové návrhy nie vždy aj znázorňujú podobu finálneho produktu, tak aspoň prezrádzajú záujem Xiaomi pripraviť návrhu podobné zariadenie. Skladací smartfón inšpiroval výrobcov telefónov k vytvoreniu úplne nového zariadenia s flexibilným displejom, čo aspoň nateraz dáva najväčší zmysel z pohľadu funkčnosti a odolnosti.

Uvidíme, čo sa nakoniec na trhu presadí lepšie – či to bude klasická “véčková” konštrukcia s flexibilým displejom, alebo zariadenia podobné Samsung Galaxy Fold alebo Huawei Mate X.

Zdroj: GizmoChina, TigerMobiles

Titulný obrázok: XiaomiToday

Prečítajte si aj:

motorola razr 2019 predstavená: Odkaz legendárneho telefónu v modernom balení

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.