Tablety s menšou veľkosťou uhlopriečky displeja majú byť podľa Xiaomi opäť v kurze.

Tablety sú po dlhšej dobre opäť hitom predaja, čo si uvedomujú aj výrobcovia elektroniky. Ich veľkolepý návrat na trh sa udial len pred pár rokmi, pričom nejakú dobu nepatrili medzi príliš žiadané portfólio. To sa však zmenilo a popredné značky už dokážu predstaviť aj niekoľko modelov ročne. Patrí medzi nich aj také Xiaomi s ich tabletmi aj s modelmi z dielne Redmi atraktívne nižšou cenou.

Portfólio tabletov však Xiaomi plánuje mierne rozšíriť. Ich cieľom má byť momentálne predstavenie menšieho tabletu, keďže väčšina ich modelov má veľkosť uhlopriečky displeja okolo 11 palcov. Práce na menšom tablete majú byť v pokročilom štádiu, informácie o výbave však zatiaľ nemáme.

Nový tablet od Xiaomi má byť viac praktický

Menší tablet z dielne Xiaomi by mohol mať veľkosť uhlopriečky displeja okolo 8 palcov. Xiaomi by svoj nový tablet chcelo prirovnať napríklad iPadu mini, ktorý má stále pomerne stálu základňu fanúšikov. Na menšom tablete by sa dalo lepšie čítať knihy či hrať hry aj na cestách, keďže by ste si ho jednoducho zbalili do batoha alebo kabelky. Kedy však čínsky gigant takýto tablet predstaví, zatiaľ nie je známe.

Redmi Pad SEZdroj: TOUCHIT
Redmi Pad SE

Informácia o menšom tablete je zatiaľ v štádiu špekulácií, keďže ju nepotvrdili žiadne oficiálne zdroje. Jeho výbava by sa však mohla doťahovať na výkonnejšie smartfóny a cieľovou skupinou zákazníkov by mali byť používatelia, ktorí chcú zariadenie s väčším displejom ako má bežný smartfón. Zároveň im však veľké tablety nemusia vyhovovať.

Tablety sú podľa všetkého v kurze a podobných zariadení by sa v roku 2024 mohlo objaviť oveľa viac. Menšie tablety pritom z trhu taktiež úplne nezmizli, keďže niektorí výrobcovia takéto zariadenia stále ponúkajú vo svojom portfóliu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.