Batérie síce stále nevydržia príliš dlho, ale čoskoro ich budeme nabíjať oveľa rýchlejšie.

Na nové batérie síce stále iba čakáme, no niektoré technologické spoločnosti už dokázali tento neduh zmierniť dostatočne rýchlym nabíjaním. V niektorých prípadoch sa tak dokáže smartfón nabiť iba behom pár minút. Vysoko návykové pritom považujeme už rýchle nabíjanie s výkonom nad 65 W, ktoré sa používa v prípade viacerých smartfónov (napríklad OnePlus).

Sú však spoločnosti, ktoré sú ešte ďalej. Napríklad také Xiaomi ešte v roku 2021 uviedlo na trh smartfón so 120 W nabíjaním. Model Xiaomi 11T Pro tak už v tom čase bolo možné nabiť z 0 % na 70 % len za 10 minút. Čínska spoločnosť však nezaspala na vavrínoch a tento rok uvedie na trh smartfóny so 150 W rýchlym nabíjaním. 

Toto rýchle káblové nabíjanie by malo mať premiéru v modelovom rade MIX 5. To umožní smartfóny tejto série nabiť  z 0 % na 100 % za približne 15 minút alebo menej, čo je skutočne pôsobivý parameter. 

Xiaomi 200 W nabíjanie
Xiaomi 200 W nabíjanie

Xiaomi ide ďalej

Xiaomi v roku 2021 dokonca demonštrovalo nabíjanie s výkonom až 200 W. To umožní nabiť telefón so 4500 mAh batériou iba za 8 minút. Aj keď je vzhľadom na dostupnosť iných konkurenčných riešení jasné, že na 200 W nabíjanie si budeme musieť ešte nejaký čas počkať, tak či onak si už onedlho budeme môcť vyskúšať 150 W nabíjanie od Xiaomi aj na vlastnej koži. 

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.