Menej, ako je rozdiel v cene konkurenčných produktov.

Zariadenie Fitbit Charge HR je vybavené snímačom tepu. Stojí 150 EUR. Odľahčená verzia náramku bez tejto funkcionality stojí 130 EUR. Spoločnosť Xiaomi však má inú matematiku. Nová generácia náramku Mi Band s prívlastkom Pulse stojí v prepočte necelých 15 EUR. Toľko, koľko prvá generácia zariadenia pri jeho uvedení na trh.

Mi Band Pulse sa dostane v Číne do predaja 11. novembra. Náramok má totožnú funkcionalitu ako jeho predchodca – komunikuje s Androidom, počíta kroky a spálené kalórie, určuje kvalitu spánku. Novinkou je už spomenutý senzor tepu, takže náramok vám zmeria aj tento parameter.

Zariadenie má 45 mAh batériu a na jedno nabitie vydrží fungovať až 3 týždne. Má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP67. Prvá generácia náramku bude po uvedení novinky zlacnená na cenu necelých 10 EUR. Nepredpokladáme však, že sa hociktorá verzia náramku dostane oficiálne aj na náš trh.

Prípadní záujemcovia si však môžu náramok objednať napr. z online obchodu AliExpress. Cena je v tomto prípade vyššia, nakoľko nejde o oficiálnu distribúciu. Stránka AliExpress funguje ako online trhovisko, kde viacero obchodov predáva svoje produkty. Cena je logicky vyššia, aby mali obchody zisk. Cena začína cca na úrovni 25 EUR.

Aktivitu srdca vám prezradí pripojený telefón so systémom Android 4.4+

Aktivitu srdca vám prezradí pripojený telefón so systémom Android 4.4+

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit