Zdá sa, že nová Sony Xperia 1 VI príde neskôr ako zvyčajne.

O telefónoch z dielne Sony sa v posledných týždňoch rozpráva čoraz viac. Nejde síce o modely, ktoré by boli dlhodobo medzi najlepšie predávanými smartfónmi, no zároveň ide o zaujímavé zariadenia so sebavedomou cenou. Minuloročný model Sony Xperia 1 V prišiel na trh začiatkom mája a stal sa telefónom so skvelým fotoaparátom. Jeho nástupca už je teraz na ceste a zdá sa, že príde o niečo neskôr ako sme pri spoločnosti Sony zvyknutí.

Ako informuje portál Android Authority, spoločnosť Sony oznámila tlačovú konferenciu, ktorá by sa mohla týkať práve modelu Sony Xperia 1 VI. Táto informácia zatiaľ nie je potvrdená, no ako informuje Sony, pôjde o tzv. Special Event. V rámci tejto špeciálnej udalosti by sa mohla ukázať vlajková loď spoločnosti.

Xperia 1 VI príde zrejme v druhej polovici mája

Oficiálna špeciálna udalosť týkajúca sa práve série Xperia bola oznámená prostredníctvom japonských oficiálnych zdrojov spoločnosti. Predstavenie modelu Sony Xperia 1 VI by teda mohlo prebehnúť primárne pre japonský trh, no je jasné, že sa dostane aj do Európy. Ak by sa však potvrdilo, že model Xperia 1 VI by sa predstavil počas tejto udalosti, prišiel by na trh neskôr ako zvyčajne. Sony si totiž na túto udalosť vybralo dátum 17. máj. Konferencia prebehne o 19:00 japonského štandardného času, v našom časovom pásme teda bude 12:00.

Sony Xperia 1 VIZdroj: androidheadlines
Sony Xperia 1 VI

Konferenciu budú môcť sledovať aj fanúšikovia na japonskej stránke Sony a tiež na platforme X. Spoločnosť však potvrdila, že na každej platforme sa bude môcť pripojiť 100 fanúšikov s My Sony ID prístupom zadarmo.

Ako prejav našej vďaky usporiadame Xperia Special Event 2024. Vývojári Xperia predstavujú najnovšie funkcie v reálnom živote. Môžete to zažiť aj na vlastnej koži.

Takto znie pozvánka, ktorú Sony uverejnilo na svojej stránke. V rámci nej však nikde nie je spomenutý model Xperia 1 VI. Aj preto teda nie je isté, že sa počas konferencie predstaví tento model. Predstavenie smartfónu je však už skutočne blízko, nakoľko na internete unikajú viaceré informácie. V našom predchádzajúcom článku sme vás tak informovali o zmene pomerov strán a tiež fotoaparátoch, ktoré model ponúkne.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.