Ponúkne kompaktné rozmery a rýchle nabíjanie.

Japonská spoločnosť iba pred pár dňami predstavila novú generáciu série Xperia 1. Nový telefón je opäť navrhnutý pre používateľov, ktorí majú špecifické požiadavky na fotenie a záznam videa pomocou smartfónu a chcú ho využiť ako doplnok k profesionálnym fotoaparátom tohto výrobcu. Medzi najvýznamnejšie zmeny patrí nový dizajn s pomerom strán displeja 19,5 : 9 a vylepšený teleobjektív. Sony má však v ponuke aj sériu Pro, ktorá v niektorých oblastiach dokonca prekonáva vlajkové modely série Xperia 1.

Na internete sa objavili správy o ďalšom pripravovanom modeli Xperia Pro-C, ktorý oproti svojmu predchodcovi prinesie veľa zmien. Fanúšikov kompaktných telefónov pravdepodobne poteší displej s antireflexnou vrstvou a uhlopriečkou 6 palcov, čo znamená, že Sony tomuto telefónu medzigeneračne displej zmenší o 0,5 palca. Displej by mal na základe dostupných informácií ponúkať rozlíšenie 2K, čím prekoná aktuálnu Xperiu 1 VI v rozlíšení aj ppi. Konečne už aj v Sony pochopili, že nasadzovanie 4K displejov pre telefóny série Xperia 1 nemá príliš veľký zmysel.

Sony Xperia 1 VIZdroj: Sony
Sony Xperia 1 VI

Poriadnu dávku výkonu dodá Snapdragon 8 Gen 3, pričom už v základe nová Xperia Pro-C ponúkne konfiguráciu pamätí na úrovni 12 GB/256 GB. Vlajkové telefóny spoločnosti Sony sa zameriavajú na mobilnú fotografiu, v čom bude samozrejme pokračovať aj nová Xperia Pro-C. Vo výbave by nemal chýbať 1-palcový senzor s rozlíšením 50 Mpx spolu s 20 mm f/1.8 objektívom s OIS. Systém bude zároveň podporovať aj 12-bitové RAW a 14-bitové DCG RAW formáty.

Zostavu doplnia aj dva 12 Mpx fotoaparáty. Je však zaujímavé, že jeden z nich bude mať tiež 20 mm objektív f/2.0, ale s menším 1/2,9″ senzorom. Pri pohľade na 20 mm ohniskové vzdialenosti dvoch objektívov nie je vôbec jasné, čo s nimi Sony zamýšľa, pretože ide o širokouhlé objektívy, ktoré sa nachádzajú presne medzi širokouhlým (24 mm) a ultraširokouhlým (16 mm) objektívom modelu Xperia 1 VI. Tretí fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx s 4K@120fps 10-bit 420 S-LOG gama krivkou a možnosťou nahrávania HLG.

Sony Xperia Pro-CZdroj: InsiderSony
Sony Xperia Pro-C

Modely Sony Pro sú svojím spôsobom unikáty, a ani model Xperia Pro-C z tohto trendu nevybočí. Za zmienku stojí aj správa, ktorá tvrdí, že Sony Xperia Pro-C nebude mať “klasický” ultraširokouhlý objektív. Vieme však, že do výbavy tohto telefónu sa dostane 5000 mAh batéria s podporou 45 W nabíjania s podporou PD.

Zdroj: Insider Sony

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.