Na vlne záujmu k kryptomeny sa chce viesť čoraz viac známych firiem.

Bude sa volať Atari Token a má byť vytvorená špeciálne pre účely v novej digitálnej platforme, na ktorej Atari pracuje s externým partnerom. No a samozrejme, ide o blockchain technológiu.

Atari SA, francúzska holdingová spoločnosť, ktorá má pod svojím dohľadom všetky súvisiace produkty so značkou „Atari“ toto rozhodnutie oznámila začiatkom tohto mesiaca. Samotná firma nové kryptomeny nevytvára. To má na starosti firma Infinity Networks, ktorá má na výmenu od Atari dlhodobú licenciu na používanie známej značky. Pôjde o multimediálnu platformu s využitím pre video hry, filmy až po hudbu. No a nakoniec, Atari je rebrandingom pôvodnej francúzskej značky Infogrames Entertainment, SA.

História herných konzol Atari ukázaná na konferencii Game Developers Conference 2015 v San Franciscu. Fotografia: Matt Weinberger

Atari prevzala menšinový podiel v Infinity Networks a v budúcnosti bude získavať podiel z licenčných poplatkov a výnosov chystanej platformy.

Technológia blockchainu a celkové dianie okolo kryptomien je vhodná príležitosť nasadnú do čoraz viac sa rozbiehajúceho vlaku s ešte väčším počtom vozňov. Letecké ale aj iné spoločnosti objavili výhodu technológie blockchain a tak Atari nemá rozhodne žiadne prvenstvo.

Zatiaľ však nie je jasné, kedy a akým spôsobom budú tokeny uvoľňované. Či bude časť takpovediac vhodná do obehu v rámci ICO (Initial Coin Offering) alebo sa bude ťažiť, alebo sa ťažiť vôbec nebude a bude sa len nakupovať. V každom prípade, toto patrí medzi správy, ktoré majú za následok vzostup hodnoty značky na trhu.

Zdroj: Business Insider

Prečítajte si aj:

Finney bude smartfón postavený na blockchaine s podporou kryptomeny

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.